Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.04.2019 02:50

Na hrade Strečno otvoria výstavu Zrod života z ohňa a železa


Hrad Strečno, ilustračná snímka, zdroj: zilinak.sk


Výstavu Zrod života z ohňa a železa, ktorá zachytáva tvorivú činnosť žiakov a pedagógov odboru Umelecko – remeselné spracúvanie kovov zo Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste, otvoria na hrade Strečno v piatok 26. apríla.


TASR o tom informovala marketingová pracovníčka Považského múzea (PM) v Žiline Magdaléna Lacková.       

Doplnila, že v už otvorenom hrade Strečno čaká na návštevníkov viacero noviniek. "Banerová výstava pohľadníc hradu Strečno a Starhradu, výstava fotografií hradu Strečno od fotografky PM v Žiline Anny Kucharčíkovej či zreštaurovaná kaplnka," doplnila Lacková.       

Hrad Strečno slávnostne otvoria v nedeľu 28. apríla. "Na nádvorí hradu si návštevníci môžu vyskúšať lukostreľbu, vytlačiť vlastnú mincu a ochutnať stredovekú kuchyňu v podaní Cechu Terra de Selinan. Chýbať nebudú ani hradní delostrelci, ktorí salvami z ľahkého poľného dela privítajú všetkých návštevníkov. Hradom ich prevedie slúžka Terezka, ktorá prezradí o Žofii Bosniakovej aj to, čo by nemusela. Napríklad, ako vznikli obľúbené bosniaky, ktoré budú môcť i ochutnať. V oddychovej zóne pod hradom Strečno vystúpi DFS Lieska," uviedla správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2017
Otvorenie turistickej sezóny na Fiľakovskom hrade
Hradné múzeum vo Fiľakove pozýva na otvorenie turistickej sezóny na Fiľakovskom hrade. Pri danej príležitosti sa 14. 3. 2017 od 16:30 hod., na 4. poschodí Bebekovej veže hradu uskutoční vernisáž.
viac
19.06.2020
Od júla sa opäť otvoria brány Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea
Mimoriadna situácia prvej polovice tohto roka poznačila aj turistický ruch vo Fiľakove. Turistická sezóna na hrade, ktorý je najnavštevovanejšou atrakciou mesta, sa obvykle zahajuje v polovici marca.
viac
20.04.2021
Považské múzeum otvorí posledný aprílový víkend tri expozície
Považské múzeum (PM) v Žiline otvorí posledný aprílový víkend tri expozície. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bude od soboty (24. 4.) opäť prístupný Budatínsky hrad, Sobášny palác v Bytči a Objekty ľudovej architektúry v Čičmanoch.
viac
16.05.2022
Na hrade Strečno otvárajú letnú sezónu, dočasne znížili vstupné
Považské múzeum otvára v pondelok letnú sezónu na hrade Strečno. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bol hrad zatvorený od októbra minulého roka, pretože pokračovala ďalšia etapa reštaurovania interiéru severného paláca a sakristie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %