Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
16.05.2022 03:20

Na hrade Strečno otvárajú letnú sezónu, dočasne znížili vstupné


Na archívnej snímke návštevníci počas prehliadky hradu Strečno. Snímka zdroj: (tasr).


Považské múzeum otvára v pondelok letnú sezónu na hrade Strečno. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bol hrad zatvorený od októbra minulého roka, pretože pokračovala ďalšia etapa reštaurovania interiéru severného paláca a sakristie.


Doplnila, že v tomto čase sa ešte rekonštruuje hlavná brána. "Keďže rekonštrukčné práce nie sú ukončené a návštevníci nebudú môcť vidieť expozíciu archeológie, počas tejto doby sme znížili vstupné na bežné prehliadky. Veríme, že prehliadka hradu bude kompletná od polovice júna," vysvetlila správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

Slávnostné otvorenie letnej sezóny a zároveň deň detí sa budú konať v nedeľu 29. mája. "Malých i veľkých čaká deň plný hier a zábavy. Od 10.00 h do 17.00 h vystúpia sokoliari sv. Bavona, skupina historického šermu Vir Fortis, členovia združenia Cech Terra de Selinan, detský folklórny súbor Lieska – SZUŠ Anima Libera, divadlo Saša Jaša a Saša Bela. Chýbať nebudú historické remeslá či ochutnávka stredovekej kuchyne," dodala Repáňová s tým, že návštevníci budú po hrade chodiť samostatne a vychutnávať si všetky pripravené aktivity.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2019
Na hrade Strečno otvoria výstavu Zrod života z ohňa a železa
Výstavu Zrod života z ohňa a železa, ktorá zachytáva tvorivú činnosť žiakov a pedagógov odboru Umelecko – remeselné spracúvanie kovov zo Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste, otvoria na hrade Strečno v piatok 26. apríla.
viac
17.07.2020
Považské múzeum pozýva na večernú prehliadku hradu Strečno
Fraňove pletky je názov večernej zážitkovej prehliadky, ktorá sa 8. augusta uskutoční na Hrade Strečno.
viac
20.04.2021
Považské múzeum otvorí posledný aprílový víkend tri expozície
Považské múzeum (PM) v Žiline otvorí posledný aprílový víkend tri expozície. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bude od soboty (24. 4.) opäť prístupný Budatínsky hrad, Sobášny palác v Bytči a Objekty ľudovej architektúry v Čičmanoch.
viac
14.03.2022
Na Nitrianskom hrade opäť otvorili vežu katedrály i Diecézne múzeum
Nitriansky hrad sa po zimnej prestávke naplno otvorí turistom. Ako informovala nezisková organizácia Castellum, od soboty bude opäť sprístupnená veža hradnej katedrály i Diecézne múzeum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %