Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.02.2022 08:40

Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur


Ilustračná snímka.


Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.


"Stretli sme sa so zástupcami skaterov a hokejbalistov, keďže sú to dve skupiny, ktoré v rámci mesta nemajú potrebnú infraštruktúru. Máme vytypovanú jednu lokalitu, kde by sme si vedeli predstaviť aj trvalé vybudovanie takejto športovej infraštruktúry," priblížil Nosko.

Situáciu s chýbajúcou infraštruktúrou pre hokejbalistov a skaterov sa samospráva zatiaľ rozhodla riešiť dočasným umiestnením športovísk na parkovisko na Mičinskej ceste. Priestor by mal byť podľa primátora dokončený ešte v tomto roku a slúžiť bude verejnosti i športovým klubom.

"Rozmerovo a vybavením má vyhovovať požiadavkám na organizovanie súťaží pre hokejbalovú úniu. Potrebná bude úprava povrchu, riešenie oplotenia, napojenie na elektrickú sieť, zabezpečenie osvetlenia a ochrany areálu. Zároveň sa bude musieť vytvoriť priestor pre divákov, súťažiacich, rozhodcov a tiež pre šatne," priblížila hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

O vybudovaní skateparku sa v meste pod Urpínom diskutuje už niekoľko rokov. Skateri, "bikeri" či kolobežkári doposiaľ využívali asfaltovú plochu vo vnútrobloku na sídlisku Sásová. Ten aktuálne prechádza rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá však s využitím pre extrémne športy nepočíta. Dočasné riešenie na Mičinskej ceste by mesto v budúcnosti chcelo nahradiť vybudovaním nového moderného športoviska v mestskej časti Majer.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
14.04.2020
Na mládežnícky štadión je v rozpočte určených vyše 1,5 milióna eur
So stavbou mestského mládežníckeho štadióna v banskobystrickej časti Radvaň by sa mohlo začať už na prelome mája a júna.
viac
09.10.2023
Mesto už môže vybudovať hokejbalové ihrisko a plochu pre skejterov
Komunita skejterov a hokejbalistov v Banskej Bystrici dlhé roky volá po výstavbe nových športovísk. Ich vybudovanie je už reálnejšie, keďže Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja schválilo prenájom svojich dvoch zanedbaných ihrísk mestu.
viac
16.02.2024
B. Bystrica požiada o príspevok 520-tis. eur na skejtpark a hokejbalové ihrisko
Projekt vybudovania skejtparku a hokejbalového ihriska v Banskej Bystrici je bližšie k realite. Mestskí poslanci odobrili predloženie žiadosti o finančný príspevok z výzvy Fondu na podporu športu vo výške zhruba 520.000 eur a jeho spolufinancovanie zo strany mesta, čo je približne 222-tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %