Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.04.2020 09:15

Na mládežnícky štadión je v rozpočte určených vyše 1,5 milióna eur


Ilustračná snímka: (tasr).


So stavbou mestského mládežníckeho štadióna v banskobystrickej časti Radvaň by sa mohlo začať už na prelome mája a júna.


Hoci tento zámer mesto avizovalo už v roku 2018, prestavbu športoviska zabrzdili procesy získania územného rozhodnutia a stavebného povolenia. Po dvoch rokoch je projekt v štádiu verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. Informovala o tom Zdenka Marhefková, hovorkyňa banskobystrického primátora.      

Štadión má slúžiť predovšetkým pre potreby tréningového procesu mládežníkov a organizovanie športových podujatí na lokálnej či národnej úrovni.     

„Zámer vybudovať mestský mládežnícky futbalový štadión vznikol ešte v čase, keď sme boli Európskym mestom športu. Z prieskumov sme zistili, že je potrebné dobudovať futbalovú infraštruktúru, ktorá bola a je dlhodobo poddimenzovaná. Naším cieľom je vytvoriť podmienky na výchovu, rozvoj a rast mladých futbalistov. Po dlhých procesoch sa dostávame takmer do finále. Športové srdce bije vo všetkých kútoch Banskej Bystrice a futbal vždy do nášho mesta patril. Tento projekt je ďalším z mnohých krokov, ktorými pomáhame futbalu prinavrátiť pozíciu, ktorú kedysi v meste pod Urpínom mal,” reagoval primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.      

Podľa Vladimíra Briedu, vedúceho oddelenia investičnej výstavby a riadenia projektov magistrátu, plánovaná kapacita je približne 1500 miest. Projekt počíta i s výstavbou zázemia so šatňami, bufetmi, toaletami či priestorom pre médiá. Pribudne verejné osvetlenie a viac než 170 parkovacích miest.      

Ako tvrdí magistrát, v mestskom rozpočte je na prvú fázu projektu vyčlenených 1 520 000 eur. Na výstavbu štadióna má použiť aj vládnu dotáciu vo výške 730 000 eur. Ak všetko pôjde podľa plánu a s výstavbou sa začne na prelome mesiacov máj a jún, prvé futbalové tréningy či zápasy by na novom športovisku mohli odštartovať už v budúcom roku. Priestor bude využívať Mestský futbalový klub (MFK) Dukla Banská Bystrica, ako i okolité športové kluby. Podľa odhadov ide približne o 700 až 800 futbalistov.

„V Banskej Bystrici nateraz nie je štadión s umelým trávnikom a rozmermi, ktoré požaduje UEFA v kategórii 2 pre mládežnícke a majstrovské zápasy. Keby sme nerealizovali tento projekt, nemohli by sa u nás hrať najvyššie súťaže tejto kategórie,” zdôraznil mestský poslanec Milan Smädo, manažér MFK Dukla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2016
Samospráva opravuje cesty v Radvani, vynaloží na to 75 000 eur
Úseky miestnych komunikácií, ktoré dlhodobo znižovali komfort vodičom a chodcom v Banskej Bystrici, prechádzajú v týchto dňoch obnovou.
viac
09.03.2020
BBSK pripravuje projekt novej cyklotrasy na trase Štiavnickej Anče
Už o niekoľko rokov by mohla Hronskú Breznicu s Banskou Štiavnicou prepojiť nová cyklotrasa, vedúca po bývalom pôvodnom telese niekdajšej úzkorozchodnej železničnej trate Štiavnická Anča. Projekt pripravuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).
viac
14.02.2022
Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur
Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.
viac
18.02.2023
Participatívny rozpočet mesta vstupuje do svojho ďalšieho ročníka
Participatívny rozpočet, ktorý je už deväť rokov súčasťou rozpočtovej politiky mesta Banská Bystrica, vstupuje do ďalšieho ročníka. V piatok o tom informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Dominika Adamovičová s tým, že prvé diskusné fórum tohto ročníka bude začiatkom marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %