Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.04.2021 02:35

Banskobystrickí poslanci prerozdelili 1,5 milióna eur


Ilustračná snímka: (banskabystrica2.sk).


Napriek koronakríze mesto Banská Bystrica skončilo uplynulý rok s prebytkom a poslanci tak v utorok na zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) mohli prerozdeliť finančné prostriedky v objeme viac ako 1,5 milióna eur.


Rozhodli, že pôjdu najmä do obnovy ciest a chodníkov, ale aj na vypracovanie projektových dokumentácií v rôznych oblastiach rozvoja mesta či na odstránenie havarijných stavov.

„Hospodárili sme zodpovedne, preto dnes môžeme investovať opäť viac financií do obnovy miestnych komunikácií, pričom sa zameriavame na chodníky v nevyhovujúcom stave. Návrh, ktorý vznikol na základe odborného posúdenia oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí i podnetov od výborov mestských častí a občianskych rád, schválila aj komisia MsZ pre dopravu. Skvalitniť pohyb chodcov a motoristov pomôže i zvýšenie financií pre výbory mestských častí, v ktorých o jednotlivých investíciách rozhodujú poslanci spoločne s obyvateľmi,” konštatoval banskobystrický primátor Ján Nosko.

Do opráv chodníkov a vnútroblokových komunikácií mesto investuje okolo 600 000 eur. V rámci prvej etapy sa v tomto roku zameria na chodníky na Ulici Československej armády popred katastrálny úrad smerom do parku pod Pamätníkom SNP, ale aj na obnovu vnútroblokovej komunikácie na Triede SNP, chodníkov na Hviezdoslavovej ulici a Starej Tehelni smerom k materskej škole a ďalších na sídliskách Rudlová, Sásová, Fončorda pri domove dôchodcov, v Radvani a Podlaviciach. Dôjde tiež na chodník vedúci ku krematóriu v mestskej časti Kremnička.

Sumu 300 000 eur plánuje mesto použiť na vypracovanie projektových dokumentácií a napríklad parcipatívny rozpočet môže v tomto roku počítať so sumou 80 000 eur, aby sa mohli zrealizovať aj projekty z minulého roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
09.12.2020
MsZ schválilo "zákon roka", počíta s úverom 13 miliónov eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici v utorok jednomyseľne schválili vyrovnaný rozpočet na budúci rok vo výške zhruba 90 miliónov eur.
viac
04.05.2021
Do rekonštrukcií ciest plánuje Dolný Kubín investovať takmer milión eur
Dolnokubínska samospráva chce v tomto roku investovať takmer jeden milión eur do opráv ciest a chodníkov. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých miestnych komunikácií, niektoré z nich na opravu čakajú vyše 40 rokov. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
23.06.2021
B. Bystrica chystá najväčšiu rekonštrukciu miestnych komunikácií
Zatiaľ, čo sa v súčasnosti zameriava pozornosť na rekonštrukciu Hornej ulice, Partizánskej cesty a Javorníckej ulice, ktoré sú už v rukách zhotoviteľa, mestské zastupiteľstvo schválilo návrh na vyčlenenie sumy vo výške 5 000 000 eur na ďalšiu rekonštrukciu najvyťaženejších ciest v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %