Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.04.2023 07:45

Na Deň Zeme sa bude zbierať odpad a environmentálne vzdelávať


Ilustračná snímka: (tasr).


Aktivity ku Dňu Zeme zamerané na čistenie mesta, sadenie stromov, ale aj na edukačnú činnosť pripravujú na piatok (21. 4.) v Krupine. Mesto ich organizuje v spolupráci s viacerými mestskými organizáciami, školami a firmami.


"Naše mesto vyčistíme a skrášlime, vysadíme stromy a deti sa dozvedia viac o ochrane prírody a životného prostredia," informuje mesto.

Na edukačné aktivity zamerané na zvyšovanie environmentálnej osvety žiakov materských a základných škôl budú v Domčeku-CVČ pripravené viaceré stanovištia s environmentálnym programom. Študenti Gymnázia A. Sládkoviča napríklad predstavia projekt, ktorý upriami pozornosť na problematiku ekológie v textilnom priemysle. "Rozhodli sa dať nepotrebnému textilu druhú šancu a nájsť mu nový zmysel. Zorganizovali zber nepotrebného textilu, z ktorého následne vyrábali a predávali originálne hračky pre psy a plátenné tašky, ktoré nahrádzajú plastové vrecúška," uvádza mesto.

Okrem edukačných aktivít pracovníci mestského úradu spolu so zamestnancami mestských lesov vysadia niekoľko desiatok stromov a kvetov. "Spolu s našimi základnými školami a miestnymi firmami vyčistíme niekoľko lokalít od odpadkov," pripomína samospráva.

Jedna z firiem vyčistí a obnoví značenie smerom k Tureckým studniam a ďalšia vyčistí okolie strážnej veže Vartovka či osadí nové odpadkové koše v centre mesta. Primátor Krupiny Radoslav Vazan pri tejto príležitosti vyzýva občanov, aby sa aj oni zapojili do čistenia okolia svojich domov a bytov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
20.04.2023
Na Deň Zeme pripravilo SSM pre návštevníkov viaceré ekoaktivity
Pre návštevníkov a milovníkov prírody pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa Zeme viaceré ekologické aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.
viac
21.04.2023
Deň zeme si na Slovensku pripomenieme viacerými podujatiami
To, aké dôležité je chrániť našu planétu, si pripomíname na Deň zeme 22. apríla, pričom niektoré podujatia sú naplánované už na piatok 21. apríla.
viac
24.04.2023
Počas Dňa Zeme vyzbierali v meste a v kúpeľoch viac ako 120 vriec odpadu
Viac ako 120 vriec odpadu vyzbierali počas uplynulého víkendu obyvatelia Sliača a niektorých okolitých miest a obcí v intraviláne tohto kúpeľného mesta. Ďalšie množstvo odpadu putovalo do veľkorozmerného kontajnera. Akcia sa konala pri príležitosti Dňa Zeme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %