Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.04.2017 11:39

Tribečské múzeum oslávi Deň Zeme podujatím Zem je len jedna


Ilustračná snímka: (int).


Budovať kladný vzťah k prostrediu, v ktorom žijeme, je cieľom podujatia Zem je len jedna, ktoré pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Sprístupnené bude od 19. do 28. apríla a určené je najmä pre deti materských a žiakov základných škôl.


„Návštevníci sa dozvedia zaujímavosti o rôznych druhoch odpadov, separácii a recyklácii, vplyvu na životné prostredie, faunu a flóru a alternatívnych zdrojoch energie,“ informoval Ľubomír Opáth z Tribečského múzea. Podujatie je súčasťou celosvetových osláv Dňa Zeme, ktorý si pripomíname 22. apríla.       

Tvorivá časť podujatia zahŕňa skupinovú výrobu vláčika z papierových škatuliek a vrchnáčikov z PET fliaš. Na záver aktivity deti označia vagónik príslušnou farbou (modrý, zelený, žltý a červený) a názvom odpadu, ktorý patrí k jednotlivým farbám. Zaujímavou aktivitou je návrh reklamného plagátu so sloganom o možnom využití rôznych druhov odpadov.       

Deti sa budú môcť zahrať aj na módnych návrhárov. Žiaci sa rozdelia do skupín a zhotovia  oblečenie z odpadových materiálov. Zvolia si jedného modela, ktorý bude šaty predvádzať. Na tomto modelovi sa budú šaty priamo šiť, pretože je ťažké takéto modely obliekať. Keď budú mať všetky skupiny šaty ušité, začne módna prehliadka. Deti si budú môcť tiež zhotoviť z odpadového materiálu, starých novín, časopisov, téglikov z jogurtov, vrchnáčikov, rôzne zvieratká, strašidielka, predmety a veci podľa vlastnej fantázie.       

Aktivity zahŕňajú aj  výrobu  magnetiek s motívom Dňa Zeme alebo výrobu Stromu života zo starých novín a časopisov. Pripravené sú pracovné listy, prostredníctvom ktorých si  žiaci zábavnou formou upevnia získané poznatky.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2017
Míľa pre mamu aj v Považskej Bystrici
Pri príležitosti svetového Dňa matiek sa vo  viacerých mestách na Slovensku uskutoční zábavné podujatie s názvom Míľa pre mamu. Výnimkou nebude ani Považská Bystrica. 
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
20.04.2023
Na Deň Zeme pripravilo SSM pre návštevníkov viaceré ekoaktivity
Pre návštevníkov a milovníkov prírody pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa Zeme viaceré ekologické aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %