Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.01.2019 04:00

Múzeum pripravuje Modrý Hrad Lásky 2019


Hrad Modrý kameň, snímka zdroj: www.sdetmi.com


Blížiaci sa február a sviatok zamilovaných, Svätý Valentín, oživí hrad v Modrom Kameni príbehmi o láske a valentínskou prehliadkou tamojšieho Slovenského národného múzea - Múzea bábkarských kultúr a hračiek. Podujatie s názvom Modrý Hrad Lásky sa uskutoční v sobotu a nedeľu (9. - 10. 2.) od 10.00 h.


Ako pre TASR uviedla manažérka múzea Katarína Hanková Jančeková, návštevníci sa dozvedia, ako si urodzená dáma musela v minulosti zaslúžiť lásku a dvorenie zo strany rytiera. "Aj to, že manželstvo bolo v renesancii považované za ideálny spôsob života," dodala.       

Počas prehliadky navyše návštevníkov prekvapí posol z minulosti, dozvedia sa o Sv. Valentínovi a spoznajú ľúbostnú poéziu z pera skutočného obyvateľa hradu Valentína Balašu.       

K dispozícii bude tiež umelecké fotografovanie v priestoroch kaštieľa. "Návštevníci dostanú fotografie priamo na mieste," doplnila manažérka múzea.       

Na každú fotku existuje rám je názov programu kreatívnej dielne, kde si záujemcovia budú môcť vyrobiť umelecký fotorám. V sobotu je navyše pripravená aj prednáška Karola Heriana s názvom Cítim, teda som.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2018
Poľovnícky guľáš bude na hrade súťažne variť 13 združení a spolkov
Celkom 13 poľovníckych združení a spolkov bude v sobotu (8. 9.) v areáli hradu v Modrom Kameni súťažiť vo varení poľovníckeho guľáša. Podujatie je tradičnou súčasťou Poľovníckych dní. Celodenný program sa začne o 10.00 h slávnostnou Hubertovou svätou omšou v kaplnke Sv. Anny na hrade.
viac
13.12.2019
Vianoce na hrade budú s Mikulášom aj živým betlehemom
Predvianočná atmosféra s kúskom tradície čaká v sobotu (14. 12.) od 15.00 h na návštevníkov hradu Modrý Kameň. Pracovníci tamojšieho Slovenského národného múzea - Múzea bábkarských kultúr a hračiek pripravili podujatie Vianoce na hrade.
viac
09.07.2022
Na hrade Modrý Kameň sprístupnili výstavu čepcov z celého Slovenska
Čepiec ako symbol svojej nositeľky a fenomén tradičnej ľudovej kultúry prezentuje výstava v múzeu na hrade Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese. TASR o tom informovala Dáša Ďuríková z múzea.
viac
06.02.2023
Obnova severného krídla barokového kaštieľa na hrade pokračuje
Obnova severného krídla hradu Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese pokračuje, v súčasnosti sa robia stavebné práce v interiéri. Potvrdila to Dáša Ďuríková z hradu Modrý Kameň, ktorý je sídlom Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %