Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
02.03.2021 10:30

Mestský sociálny podnik by mal začať fungovať od apríla


Svidník - pešia zóna.


Spustenie sociálneho podniku pripravuje v týchto dňoch mesto Svidník. Okrem zvyšovania zamestnanosti má podľa hovorkyne mesta Kristíny Tchirovej podporiť najmä zamestnávanie sociálne znevýhodnených skupín. Fungovať by mal začať v apríli.


„Predmetom jeho činnosti bude spočiatku najmä stavebná činnosť, ktorá súvisí so zveľadením mestského majetku, jeho údržbou a menšími prácami, o ktoré nemajú vo všeobecnosti záujem väčšie stavebné firmy. Postupne bude táto činnosť rozšírená o výrobu palivových brikiet tak, aby sa tieto dve hlavné činnosti vzájomne dopĺňali. V súčasnosti sa pracuje na technickom a organizačnom zabezpečení oboch hlavných činností,” uviedla primátorka Svidníka Marcela Ivančová.

Podmienky pre uchádzačov o zamestnanie v sociálnom podniku budú podľa Tchirovej zverejnené v marci. V prvej fáze činnosti podniku plánujú prijať štyroch zamestnancov, postupne sa ich počet zvýši.

„Zázemím pre sociálny podnik sú mestské priestory na Stropkovskej ulici. V najbližších týždňoch bude prebiehať zabezpečenie priestorov, zabezpečenie pracovných nástrojov, prijímanie zamestnancov a s tým spojená administratíva, ale aj manažovanie prvých pracovných činností,” priblížila Tchirová.

Financovanie sociálneho podniku bolo podporené regionálnym príspevkom z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 56 000 eur so spoluúčasťou mesta vo výške 14 000 eur.

„Na preklenutie počiatočných výdavkov si sociálny podnik zobral aj návratnú finančnú výpomoc vo výške 15 000 eur, ktorú schválilo mestského zastupiteľstvo,” dodala Tchirová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Projekt obnovy hradov zamestnal v tomto roku 602 uchádzačov o prácu
Do národného projektu "Zapojenie nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva“ sa v tomto roku zapojilo 39 zamestnávateľov, ktorí vytvorili 602 pracovných miest. Informovala o tom hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR ) Jana Lukáčová.
viac
10.03.2017
V obecnom sociálnom podniku chcú vyrábať ľudové kroje
Obec Rejdová v okrese Rožňava chce vytvoriť sociálny podnik, ktorý sa bude zaoberať šitím ľudových krojov. Starostka obce Slávka Krišťáková tvrdí, že chcú vyťažiť z toho, že sú obcou, ktorá je známa folklórom.
viac
11.07.2019
V meste Snina vzniká sociálny podnik
Sninská samospráva podniká záverečné kroky k spusteniu prevádzky sociálneho podniku. Potvrdzujú to dva body rokovania ostatného mestského zastupiteľstva.
viac
28.12.2019
Mestský sociálny podnik sa bude venovať stavebným prácam a výrobe paliet
Sociálny podnik mesta Svidník, ktorého založenie na poslednom rokovaní schválili mestskí poslanci, sa bude venovať drobným stavebným prácam, výrobe paliet na kúrenie a ďalším činnostiam.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %