Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.10.2021 04:40

Krajský sociálny podnik poskytuje služby už aj v domácnosti a záhrade


KSK - Sociálny podnik


V rámci Sociálneho podniku Košického samosprávneho kraja (KSK) po prvej divízii Stavba úspešne funguje aj druhá prevádzka - Dom a záhrada, ktorá v súčasnosti zamestnáva deväť ľudí.


Informoval o tom Úrad KSK s tým, že v podniku si našli zamestnanie ďalší východniari, ktorí si pre zdravotné či iné dôvody s ťažkosťou hľadali prácu.       

„Sociálny podnik Košického samosprávneho kraja na začiatku zamestnával sedem ľudí, aktuálne v ňom pracuje už 32 , . Postupne získavajú pracovné návyky a majú šancu zlepšiť aj svoje vyhliadky na trhu práce,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. So stavebnými prácami pomáhali zamestnanci napríklad pri rekonštrukcii budovy na Továrenskej ulici v Košiciach, kde sa presťahovalo Divadlo Romathan, aktuálne pracujú na výstavbe komunitného centra na Luníku IX. „Keďže sa náš sociálny podnik osvedčil, rozšírili sme ho o novú prevádzku. Naši zamestnanci pomáhajú už aj v záhrade, napríklad s kosením, strihaním stromov či so zberom úrody,“ doplnil Trnka.       

Zorientovať sa v jesennom harmonograme prác v záhrade pomôže obyvateľom špeciálny kalendár na konkrétne mesiace. Na Sociálny podnik KSK sa môžu obrátiť aj tí, ktorí potrebujú pomôcť s nákupmi, upratovaním domácností vrátane umývania okien, prania alebo žehlenia. Služby si možno objednávať prostredníctvom formulára na webstránke https://www.spksk.sk/dom-zahrada.       

Novinkou Sociálneho podniku KSK je, že pri platbe za starostlivosť o domácnosť a záhradu je možné využiť aj servisné poukážky v dvoch farbách. Poukážky modrej farby sú určené pre širokú verejnosť, tie v ružovej farbe pre sociálne odkázané osoby, ktoré môžu služby využiť s 50-percentnou zľavou. Servisné poukážky je možné zakúpiť na Úrade práce sociálnych vecí a rodiny na Staničnom námestí 9 v Košiciach, informoval KSK.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2017
V obecnom sociálnom podniku chcú vyrábať ľudové kroje
Obec Rejdová v okrese Rožňava chce vytvoriť sociálny podnik, ktorý sa bude zaoberať šitím ľudových krojov. Starostka obce Slávka Krišťáková tvrdí, že chcú vyťažiť z toho, že sú obcou, ktorá je známa folklórom.
viac
09.11.2020
Senica pripravuje založenie sociálneho podniku
Novembrové mestské zastupiteľstvo podporilo zámer mesta založiť mestský sociálny podnik. Pôjde o tzv. „integračný sociálny podnik“, ktorého cieľom bude zamestnávať znevýhodnené alebo zraniteľné osoby.
viac
26.08.2021
Sociálny podnik KSK pomôže pri svojpomocnej výstavbe domov na Luníku IX
Sociálny podnik Košického samosprávneho kraja (KSK) pomôže so svojpomocnou výstavbou rodinných domov na Luníku IX. Sumu 100.000 eur na tento účel pre sociálny podnik vyčlenili krajskí poslanci na svojom tohtotýždňovom rokovaní.
viac
14.08.2023
O služby sociálneho podniku je veľký záujem aj v lete
Sociálny podnik Košického samosprávneho kraja (SP KSK), ktorý funguje od roku 2020, aktuálne zamestnáva 18 ľudí. O jeho služby je aj počas leta veľký záujem, ide predovšetkým o stavebné práce či maľovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %