Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
14.08.2023 02:25

O služby sociálneho podniku je veľký záujem aj v lete


Ilustračná snímka: (tasr).


Sociálny podnik Košického samosprávneho kraja (SP KSK), ktorý funguje od roku 2020, aktuálne zamestnáva 18 ľudí. O jeho služby je aj počas leta veľký záujem, ide predovšetkým o stavebné práce či maľovanie.


KSK o tom informuje na svojej webovej stránke s tým, že rokujú aj so zákazníkmi mimo Košického kraja. Týka sa to poskytovania služieb pre štátne podniky z Popradu či z Prešova.

"Cez prázdniny sa zamestnanci zameriavajú na rekonštrukcie župných škôl a školských internátov. Obnovujú napríklad kabinety Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach, maľujú priestory Obchodnej akadémie na Watsonovej, rekonštruujú učebne košických gymnázií na Šrobárovej a Opatovskej, no pod ich rukami dostávajú nový vzhľad aj objekty Ministerstva vnútra SR," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Najväčší záujem je o maľovanie priestorov, no skúsenosť majú aj so zatepľovaním rodinných domov. Na zákazkách pracujú podľa harmonogramu a tímy posilňujú priebežne, keďže SP môže znevýhodneného človeka zamestnať najviac na dva roky. Vzhľadom na dopyt po ich službách sú najžiadanejší odborní stavební robotníci.

Personál SP sa podpísal aj pod projekt výstavby komunitného centra na sídlisku Luník IX. Do konca roka má v pláne spolupracovať s Univerzitnou nemocnicou sv. Michala v Košiciach v rámci divízie stavby. Rozbehli už aj procesy a prípravu takzvaného memoranda o spolupráci s Charitným domom sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach. "Ich klienti by tak mohli začať s pracovnými príležitosťami práve u nás. Pridajú sa ku kolegom, ktorým okolnosti priniesli životný zvrat," dodal konateľ SP KSK Marek Čigaš.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2019
V meste Snina vzniká sociálny podnik
Sninská samospráva podniká záverečné kroky k spusteniu prevádzky sociálneho podniku. Potvrdzujú to dva body rokovania ostatného mestského zastupiteľstva.
viac
09.11.2020
Senica pripravuje založenie sociálneho podniku
Novembrové mestské zastupiteľstvo podporilo zámer mesta založiť mestský sociálny podnik. Pôjde o tzv. „integračný sociálny podnik“, ktorého cieľom bude zamestnávať znevýhodnené alebo zraniteľné osoby.
viac
26.08.2021
Sociálny podnik KSK pomôže pri svojpomocnej výstavbe domov na Luníku IX
Sociálny podnik Košického samosprávneho kraja (KSK) pomôže so svojpomocnou výstavbou rodinných domov na Luníku IX. Sumu 100.000 eur na tento účel pre sociálny podnik vyčlenili krajskí poslanci na svojom tohtotýždňovom rokovaní.
viac
09.10.2021
Krajský sociálny podnik poskytuje služby už aj v domácnosti a záhrade
V rámci Sociálneho podniku Košického samosprávneho kraja (KSK) po prvej divízii Stavba úspešne funguje aj druhá prevádzka - Dom a záhrada, ktorá v súčasnosti zamestnáva deväť ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %