Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.09.2016 10:31

Projekt obnovy hradov zamestnal v tomto roku 602 uchádzačov o prácu


Hrad Plaveč sa tiež dočkal svojej čiastočnej záchrany. Podarilo sa to vďaka Národnému projektu Zapojenie nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva, ako aj dobrej spolupráci Obce Plaveč, Občianskeho združenia Rákociho cesta, ÚPSVaR Stará Ľubovňa a v neposlednom rade vďaka pracovitosti a usilovnosti zamestnancov zamestnaných v rámci národného projektu. Snímka zdroj: (upsvar.sk).


Do národného projektu "Zapojenie nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva“ sa v tomto roku zapojilo 39 zamestnávateľov, ktorí vytvorili 602 pracovných miest. Informovala o tom hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR ) Jana Lukáčová.


"V roku 2016 vyčlenilo ÚPSVaR 3 223 549 eur na podporu vytvorenia pracovného miesta pre uchádzačov o zamestnanie a znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie," uviedla Lukáčová.      

Do projektov obnovy kultúrnych pamiatok s pomocou nezamestnaných  sa v predchádzajúcich rokoch (2011 – 2015) zapojilo 123 subjektov. „Vytvorili spolu 1763 pracovných miest pre uchádzačov o zamestnanie,“ dodala hovorkyňa.      

Objem prostriedkov, ktoré v rovnakom období poskytol ÚPSVaR na podporu zamestnania v rámci projektov obnovy kultúrnych pamiatok s pomocou nezamestnaných, dosiahol celkovú výšku 6 835 783 eur.      

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVaR) SR prostredníctvom ÚPSVaR využíva v projekte prostriedky z Európskeho sociálneho fondu (ESF). V Operačnom programe Ľudské zdroje je pre potreby projektu na nasledujúce roky alokovaných 15 miliónov eur.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2017
Na hrade Revište chcú dokončiť severnú vežu, hľadajú staré fotografie
Združenie na záchranu hradu Revište plánuje v tomto roku dokončiť na tejto kultúrnej pamiatke pri Žarnovici opravu severnej veže a vybudovať vyhliadkovú plošinu.
viac
07.10.2020
Otvorené výzvy ÚPSVR na podporu zamestnávania
Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny vyhlasuje možnosť predkladania žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na podporu vytvárania pracovných miest pre uchádzačov o zamestnanie.
viac
17.02.2021
Ministerstvá školstva a práce podporia základné umelecké školy
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR spoločne vyčlenili 20 miliónov eur na udržateľnosť zamestnanosti pedagogických a nepedagogických zamestnancov v základných umeleckých školách.
viac
19.07.2021
Mesto Sabinov chce zrekonštruovať zimný štadión
V roku 2014 sa ho podarilo mestu z prostriedkov v rámci cezhraničnej spolupráce s Poľskom zastrešiť. Teraz sa chcú podľa primátora Michala Repaského pustiť do prípravy projektovej dokumentácie na jeho obnovu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %