Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.09.2020 01:55

Mesto zo štátnej finančnej výpomoci kúpi komunálnu techniku


Ilustračná snímka.


Mesto Medzilaborce použije štátnu návratnú finančnú výpomoc poskytovanú na kompenzáciu výpadku dane z príjmov fyzických osôb v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu na nákup komunálnej techniky.


Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom utorkovom zasadnutí. Odobrili tiež zámer mesta uchádzať sa o nenávratný finančný príspevok (NFP) z Nórskych grantov 2014 – 2021.

„Chceme kúpiť bager a traktor,” povedal primátor Vladislav Višňovský s tým, že technika, ktorou disponuje referát technických služieb, je zastaraná. Nová technika pomôže samospráve najmä v zimných mesiacoch.      

Aj keď výška výpadku dane z príjmov fyzických osôb v roku 2020 predstavuje pre mesto Medzilaborce sumu 146 155 eur, mestské zastupiteľstvo rozhodlo, že v žiadosti o štátnu návratnú pôžičku sa bude samospráva uchádzať o 140 000 eur.      

Dotáciu z Nórskych grantov 2014 – 2021 vo výške 250 000 eur v rámci programu Miestny rozvoj, znižovanie chudoby a inklúzia Rómov chce samospráva využiť na vybudovanie troch ihrísk v lokalite obývanej rómskou komunitou. „Mesto Medzilaborce plánuje prostredníctvom NFP postaviť dve multifunkčné ihriská s umelou trávou s rozmermi 33 krát 18 metrov a jedno detské ihrisko na Zámočníckej ulici,” informuje dôvodová správa s tým, že spoluúčasť mesta sa pri financovaní projektu nevyžaduje. Minimálne 30 percent z dotácie však musia predstavovať neinvestičné výdavky. Pokiaľ bude mesto so svojou žiadosťou o NFP úspešné, s výstavbou ihrísk chce samospráva začať čo najskôr. „Chceli by sme to realizovať na budúci rok,” spresnil Višňovský.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
21.10.2020
Holíč prijme finančnú výpomoc štátu vo výške 239 000 eur
Mesto Holíč prijme v súvislosti s výpadkom dane z príjmov fyzických osôb v dôsledku pandémie nového koronavírusu finančnú výpomoc štátu vo výške 239 000 eur.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %