Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.07.2016 09:10

Mesto vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom takmer 91 000 eur


Ilustračná snímka: (int.).


Vranov nad Topľou vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom na preplatkoch spolu takmer 91 000 eur.


„Nájomníci ušetrili na službách, ako je kúrenie, spotreba teplej a studenej vody,“ uviedla hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková s tým, že samospráva nie je dodávateľom plynu ani elektriny.      

Oddelenie bytov a nebytových priestorov Mestského úradu vo Vranove nad Topľou má v správe 450 obecných a 30 hybridných bytov, čo sú nájomné byty vo vlastníctve mesta, ktoré sú v spoločenstvách vlastníkov bytov. Vyúčtovanie za minulý rok informuje o spotrebe tepla, vody a ostatných služieb. „Poplatky na budúci rok sa odvíjajú, samozrejme, aj od spotreby vyúčtovaného roka, ale aj od cien dodávaných energií,“ konkretizovala hovorkyňa.      

Výška nájomného jeden- až trojizbového bytu sa určuje podľa obstarávacej ceny domu. „Pre každý bytový dom je schválené všeobecne záväzné nariadenie, ktoré je zverejnené na webovej stránke mesta,“ vysvetlila hovorkyňa mesta s tým, že žiadateľom o nájomný byt musí byť občan, ktorý má trvalý pobyt na území mesta.       

V súčasnosti samospráva voľné byty nemá.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Obyvatelia môžu mestu zasielať podnety cez web i aplikáciu
Mesto Vranov nad Topľou sa zapojilo do portálu Odkazprestarostu.sk, ktorý umožňuje obyvateľom a návštevníkom mesta jednoducho a rýchlo nahlásiť problémy, ktoré ich trápia.
viac
10.10.2017
Mestské zastupiteľstvo schválilo tretiu etapu rekonštrukcie centra mesta
Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (5. 10. 2017) poslanci schválili návrh na realizáciu a financovanie stavby „URBANISTICKO – ARCHITEKTONICKÁ ÚPRAVA CENTRA MESTA – 3. ETAPA“.
viac
12.07.2019
Mesto investuje do rekonštrukcie budov škôl 390-tis. eur
Na rekonštrukciu piatich školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vranov nad Topľou pôjde 390-tis.eur. Vyplýva to z uznesenia, ktoré mestské zastupiteľstvo prijalo na svojom júnovom zasadnutí.
viac
16.11.2021
Mesto chce znížiť energetickú náročnosť MsÚ i ZUŠ
Samospráva mesta Vranov nad Topľou by chcela znížiť energetickú náročnosť budov mestského úradu (MsÚ) a základnej umeleckej školy (ZUŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %