Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.02.2020 07:45

Mesto Trebišov zakúpilo nový autobus


Snímka zdroj: (msú).


Mesto vlastní nový autobus, ktorý budú využívať predovšetkým deti materských škôl a žiaci základných škôl na prevoz počas školských výletov, členovia umeleckých kolektívov, denných centier a tiež športové kluby pôsobiace na území mesta Trebišov.


Autobus Mercedes-Benz Tourismo RHD, ktorý mesto zakúpilo v sume 116 900 eur BEZ DPH (140 280 s DPH), bude v správe Technických služieb mesta Trebišov.

Technické služby mesta Trebišov vlastnili starý autobus zn. Renault. Ten bol však vyradený z evidencie vozidiel a v júni 2018 pozastavený z prevádzky, z dôvodu eliminovania rizík vyvolaných jeho nevyhovujúcim technickým stavom. Na základe uznesenia mestského zastupiteľstva si mesto Trebišov isté obdobie prenajímalo autobusovú dopravu od iných dopravcov. Najmä kvôli bezpečnosti cestujúcich a vysokým nákladom na zapožičiavanie autobusu sa vedenie mesta a poslanci mestského zastupiteľstva rozhodli zakúpiť novší jazdený autobus.

Po oficiálnom odovzdaní mestského autobusu do správy a užívania Technickým službám mesta ho môžu využívať, v zmysle platného Cenníka služieb, školy a školské zariadenia, seniori z denných centier, členovia záujmových združení, folklórnych zoskupení a športových klubov na prevoz na celodenné výlety, rôzne kultúrne a športové podujatia.

Autobus slávnostne odovzdal primátor mesta Trebišov Marek Čižmár zástupcovi riaditeľa Technických služieb mesta Trebišov Mirovi Davalovi v pondelok 3. 2. 2020.

Autor: (Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2017
Posilnené spoje na Pezinskú Babu
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci so Slovak lines posilňujú autobusové spoje na Pezinskú babu a to už pred jarnými prázdninami.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
18.11.2020
Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD
Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %