Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.03.2022 01:39

Mesto Prešov kompletne zrevitalizuje park Pánska záhrada


Na snímke park Pánska záhrada. Zdroj: (Mesto Prešov).


Mesto Prešov plánuje v tomto roku začať s obnovou a revitalizáciou parku Pánska záhrada v miestnej časti Nižná Šebastová. Realizácia projektu bude možná vďaka schváleniu nenávratného finančného príspevku z eurofondov. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.


Aktuálne mesto podľa jej slov pripravuje proces verejného obstarávania na realizáciu projektu. Rozloha parku je viac ako 17.000 štvorcových metrov.

"Pri navrhovaní stavebno-architektonických riešení revitalizácie parku bol kladený dôraz predovšetkým na historickú hodnotu celého priestranstva a výber tých najlepších riešení, jednak vo vzťahu k uchovaniu historickej hodnoty parku a zároveň k zabezpečeniu čo najlepších mikroklimatických podmienok v danom území," povedala Šitárová.

V rámci projektu bude vysadená a zrevitalizovaná verejná zeleň, zrealizovaná bude aj dostavba chodníkov pre peších. "Doplnené budú aj prvky drobnej architektúry ako parkové lavičky, odpadkové koše, solárna lavička, stojan na bicykle, informačné tabule, herné prvky. Pribudne verejné osvetlenie, osviežovacie prvky, zavlažovací systém a detské ihrisko. Stavebné práce budú zamerané na zlepšenie využívania územia trvalo udržateľným spôsobom. Vďaka tomu sa podarí posilniť nielen ekostabilitu celého územia, ale taktiež zabezpečiť aj funkčné a estetické prostredie pre obyvateľov mesta," priblížila Šitárová.

Celkové náklady na realizáciu projektu predstavujú 887.381 eur, pričom výška schváleného nenávratného finančného príspevku z eurofondov je 843.012 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2017
Mesto chce v rámci nového projektu zatraktívniť Park M. R. Štefánika
Mesto Partizánske sa pokúsi získať nenávratný finančný prostriedok z Fondu mikropojektov Európskej únie na realizáciu cezhraničného projektu, ktorý je zameraný na podporu turizmu a propagáciu historického, kultúrneho a prírodného dedičstva.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
04.02.2023
Mesto Prešov začína s revitalizáciou parku Panská záhrada
Mesto Prešov začína s obnovou a revitalizáciou parku Panská záhrada v miestnej časti Nižná Šebastová. Realizácia projektu je možná vďaka schváleniu nenávratného finančného príspevku z eurofondov.
viac
07.02.2023
Mesto začína s revitalizáciou parku Panská záhrada
Mesto Prešov začína s obnovou a revitalizáciou parku Panská záhrada v miestnej časti Nižná Šebastová. Projekt je financovaný prostredníctvom nenávratného finančného príspevku z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %