Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.05.2023 04:15

Mesto opäť finančne podporí aktivity detí a mládeže


Banner.


Samospráva Handlovej opäť finančne podporí aktivity deti a mládeže. Žiadosti o grant s návrhmi aktivít v rámci programu Hoď to tam! môžu záujemcovia zasielať radnici do 21. mája. Projekty mesto podporí sumou 1500 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Program je nástrojom participácie a aktivizácie mládeže na miestnej úrovni, podporuje nápady mladých ľudí a vytvára podmienky na ich realizáciu. Tematicky je zameraný na podporu aktivít a projektov v oblasti opätovnej socializácie detí zasiahnutých pandémiou COVID-19," pripomenula Paulínyová.

Vlani mesto finančne podporilo projekty sedenia pod vŕbou na Základnej škole Školská, futbalu na Novej Lehote, Hendicampu a bicyklovej dráhy na hornom konci.

O finančný príspevok sa môžu uchádzať žiacke školské rady, neformálne skupiny detí a mládeže, Detský a mládežnícky parlament mesta Handlová alebo občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie a spolky pôsobiace na území mesta. "Projekty môžu byť z oblasti kultúry, športu, kvality života a ekológie alebo zvýšenia kvality trávenia voľného času," priblížila Paulínyová.

Dotáciu môže samospráva podľa nej poskytnúť na nájom priestorov, techniky a materiálu, náklady spojené s realizáciou projektu, honoráre výkonných umelcov, účinkujúcich, rozhodcov alebo na úhradu cestovných nákladov. Financie poskytne aj na prevádzkové náklady, odvoz a likvidáciu odpadu alebo kancelárske potreby.

O pridelení finančného príspevku bude rozhodovať komisia vzdelávania, práce s deťmi a mládežou pri mestskom zastupiteľstve.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2017
Ľudia sa opäť spojili pre dobrú vec
Nadácia Orange už trinástykrát finančne pomôže aktivitám tých, ktorí chcú pre svet okolo nás spraviť niečo prospešné.
viac
07.03.2018
Handlová podporí financiami projekty na zlepšenie životného prostredia
Handlová tento rok podporí dotáciou projekty, ktoré majú prispieť k zlepšeniu životného prostredia v meste i jeho okolí. Na aktivity v rámci programu Hoď to tam! vyčlenila financie v rozpočte mesta. Program odobrili handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom februára.
viac
09.02.2023
V rámci programu Zelené oči podporil TSK 44 projektov celkovou sumou 77 000 eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) podporil v minulom roku v rámci environmentálneho grantu Zelené oči 44 projektov celkovou sumou takmer 77 000 eur. Informovala o tom administrátorka programu Zelené oči Andrea Molnárová.
viac
02.08.2023
TSK podporí tento rok 54 environmentálnych projektov celkovou sumou 102 000 eur
V rámci environmentálneho grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Zelené oči podporí kraj v tomto roku 54 projektov celkovou sumou asi 102 000 eur. Informovala o tom administrátorka programu Andrea Molnárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %