Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.03.2018 09:38

Handlová podporí financiami projekty na zlepšenie životného prostredia


Ilustračná snímka, zdroj: odpady.sk


Handlová tento rok podporí dotáciou projekty, ktoré majú prispieť k zlepšeniu životného prostredia v meste i jeho okolí. Na aktivity v rámci programu Hoď to tam! vyčlenila financie v rozpočte mesta. Program odobrili handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom februára.


Projekt Hoď to tam! je v poradí 11. programom samosprávy Handlovej na podporu financovania aktivít v oblasti práce s deťmi a mládežou. "Je nástrojom participácie a aktivizácie mládeže na miestnej úrovni, podporuje nápady mladých ľudí a vytvára podmienky na ich realizáciu," uviedla predsedníčka komisie vzdelávania, práce s deťmi a mládežou pri mestskom zastupiteľstve v Handlovej Jarmila Podobová.      

 V tomto roku samospráva podporí na základe návrhu komisie aktivity a projekty v oblasti ekologickej a environmentálnej výchovy, teda takzvané zelené projekty na zlepšenie životného prostredia v meste a blízkom okolí. Na tento účel vyčlenila radnica v rozpočte mesta čiastku 1000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Prešov sa rozhodol pristúpiť k iniciatíve Dohovor primátorov a starostov
Znižovanie energetickej náročnosti, využívanie obnoviteľných zdrojov a podpora inovácií v tejto oblasti sú hlavné piliere iniciatívy Dohovoru primátorov a starostov, ku ktorej sa rozhodlo pristúpiť aj mesto Prešov.
viac
03.12.2020
Mesto vyčlení lokality na výsadbu ekologických vianočných stromčekov
Topoľčianska radnica chce tento rok podporiť obyvateľov mesta, ktorí si kúpia ekologické vianočné stromčeky.
viac
12.05.2023
Mesto opäť finančne podporí aktivity detí a mládeže
Samospráva Handlovej opäť finančne podporí aktivity deti a mládeže. Žiadosti o grant s návrhmi aktivít v rámci programu Hoď to tam! môžu záujemcovia zasielať radnici do 21. mája. Projekty mesto podporí sumou 1500 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
20.02.2024
Máme záujem na spoločnom vzdelávaní detí v oblasti životného prostredia
O spolupráci pri spoločnom projekte pri vzdelávaní detí v oblasti životného prostredia hovoril predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik s predsedom občianskeho združenia LAVAS Ladislavom Gulikom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %