Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.01.2019 02:25

Obec získala dotáciu na zvýšenie úrovne separácie odpadu


Ilustračná snímka zdroj: lehnice.sk


Obec Lehnice v Dunajskostredskom okrese získala z eurofondov od Ministerstva životného prostredia SR v rámci OP Kvalita životného prostredia dotáciu vo výške viac ako 335-tis. eura na zvýšenie kvantitatívnej a kvalitatívnej úrovne separácie odpadov.. Z toho spolufinancovanie obce je päť percent.


Obec Lehnice v Dunajskostredskom okrese získala z eurofondov od Ministerstva životného prostredia SR v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia dotáciu vo výške 335.797,26 eura na zvýšenie kvantitatívnej a kvalitatívnej úrovne separácie odpadov v obci. Z toho spolufinancovanie obce je päť percent.      

Ako pre TASR uviedol starosta obce František Szitási, momentálne sa v tomto smere uskutočňuje obstarávanie. "Ide o všetky odpady, ktoré je obec povinná separovať, hlavne biologický odpad. V projekte je drvička, aby sme si to mohli hneď v priebehu akcie podrviť na mieste. Čo sa týka betónu, je v tendri zakomponovaná drvička na železobetón a tým pádom by sme aj stavebný odpad vedeli pri separovaní hneď spracovať, aby sme ho nemuseli zbytočne a nákladne skladovať," dodal.       

Predmetom projektu je tiež vybudovanie prístrešku na už existujúcom zbernom dvore či nákup hnuteľných vecí na podporu triedeného odpadu. Realizáciou projektu bude okrem naplnenia špecifického cieľa v dotknutom území docielená i eliminácia nelegálnych skládok.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2017
Minister L. Sólymos avizuje zdraženie skládkovania odpadov
Skládkovanie má na Slovensku zdražieť. Ministerstvo životného prostredia plánuje pripraviť nový zákon o poplatkoch za uloženie odpadov, avizoval dnes (24. 1.) na tlačovej konferencii šéf rezortu László Sólymos.
viac
01.02.2019
Obec Orechová Potôň nakúpila z dotácií kompostéry na biologický odpad
Obec nachádzajúca sa v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu vo výške 90.915 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP) na projekt s názvom Kompostéry pre domácnosti v obci Orechová Potôň, ktoré už zakúpila.
viac
17.05.2019
Fenomén sucha trápi aj Slovensko. Envirorezort pripravil konkrétne opatrenia
Sucho neobchádza ani Slovensko. Ministerstvo životného prostredia má preto pripravené konkrétne opatrenia ako zmierňovať jeho dopady.
viac
25.10.2022
Obce na území NP môžu do konca novembra žiadať o dotáciu z envirofondu
Environmentálny fond spustil výzvu na podporu obcí, ktoré sa nachádzajú na území národných parkov (NP). O dotáciu v maximálnej výške 100 000 eur sa môžu uchádzať do 30. novembra 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %