Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
31.03.2016 11:00

Operačný program Kvalita životného prostredia podporí triedený zber


Ministerstvo vyčlenilo pre program Kvalita životného prostredia 95 miliónov eur. (Foto: ENVI - PAK)


Ministerstvo životného prostredia SR podporí vďaka operačnému programu Kvalita životného prostredia aktivity triedeného zberu, zhodnocovanie komunálneho odpadu a mechanicko-biologickú úpravu. Na tento zámer ministerstvo vyčlenilo 95 miliónov eur.


O nenávratný finančný príspevok sa môžu uchádzať mestá, obce, rozpočtové a príspevkové organizácie obcí, ale aj právnické osoby, ktoré sú oprávnené na podnikanie v stopercentnom vlastníctve obcí či oprávnení žiadatelia, ktorí sú definovaní výzvami. 

Oprávnení žiadatelia môžu príspevok z Operačného programu Kvalita životného prostredia použiť na viaceré účely. Jedným z možných využití týchto financií je aj výstavba nových zberných dvorov či dvorov, ktoré je potrebné zrekonštruovať. Z poskytnutých financií budú podporené aj zariadenia na zvýšenie triedenia komunálnych odpadov, budovanie kompostární či budovanie zariadení, ktoré sú určené na mechanicko-biologickú úpravu zmesového komunálneho odpadu.

Výška príspevku môže dosiahnuť sumu štyri milióny, pričom výška minimálnej sumy príspevku nie je určená. Spomenutú čiastku môžu získať nielen mestá a obce, ale aj organizácie a spoločnosti, ktoré zabezpečujú výkon verejnoprospešných úloh v oblasti nakladania s komunálnym a drobným stavebným odpadom.

Ako o finančný príspevok požiadať?  

Informácie o žiadosti, podmienky poskytnutia tohto príspevku a ostatné informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.op-kzp.sk.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2016
Ruky preč od starých chladničiek!
V roku 1930 objavili vedci netoxický a nehorľavý freón, pre ktorý našiel priemysel široké využitie – od výroby riedidiel a čistiacich prostriedkov, či prísad do automobilovej klimatizácie až po výrobu chladničiek, kde sa používal ako chladiaci a izolačný plyn.
viac
26.01.2017
Vďaka recyklačným poplatkom sa môžeme elektroodpadu zbaviť ekologicky
Mnohí z nás využívame novoročné výpredaje na nákup nových spotrebičov a potrebujeme sa zbaviť tých starých. Z dôvodu ochrany životného prostredia sa elektroodpad nesmie vyhadzovať do bežného komunálneho odpadu, ale je potrebné odovzdať ho do zberu.
viac
03.02.2019
Do príprav MS v hokeji sa zapojí i slovenský envirorezort
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky sa stalo partnerom zelených aktivít, ktoré budú sprevádzať tohtoročný svetový šampionát v ľadovom hokeji na Slovensku.
viac
07.07.2023
Dobré ekologické návyky si zbaľte aj na festival
Na festivale si chce človek vychutnať dobrú hudbu, dobré jedlo, stretnúť priateľov, vypočuť si zaujímavé diskusie a nasať atmosféru oddychu a relaxu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %