Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.01.2019 02:10

Výzva na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka do konca januára


Ilustračná snímka - budova BSK


Bratislavský samosprávny kraj v súlade so všeobecne záväzným nariadením Bratislavského samosprávneho kraja č. 5/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu BSK zverejnil 27. novembra 2018 výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.


 Výzva je orientovaná na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka pre rok 2019. Žiadatelia môžu predkladať svoje projekty do 31. januára 2019 a spolu si tak môžu prerozdeliť vyše 330 tisíc eur.

„Hlavnými cieľmi tejto výzvy je zlepšenie kvality života obyvateľov vidieka prostredníctvom obnovy obcí, podpora miestnej ekonomiky za účelom zabránenia odlivu obyvateľstva z vidieka do miest a podpory tradičného poľnohospodárstva a produktov, znižovanie negatívnych dôsledkov zmeny klímy rozvojom zelenej infraštruktúry a vodozádržných opatrení ako aj ochrana životného prostredia a rozvoj environmentálneho povedomia obyvateľov kraja,“ priblížil bratislavský župan Juraj Droba.

Oprávnenými žiadateľmi sú obce a mestá Bratislavského samosprávneho kraja, samostatne hospodáriaci roľníci a občianske združenia a definované štyri oblasti podpory a to verejná infraštruktúra, životné prostredie, podpora miestnej ekonomiky a environmentálna výchova, vzdelávanie a osveta.

Zámerom Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka je prostredníctvom podpory tradícií a zveľaďovania prírodného a kultúrneho dedičstva regiónu, rozvoja zelene a vodozádržných opatrení ako aj podpory environmentálneho povedomia obyvateľov zlepšiť kvalitu života obyvateľov Bratislavského kraja, zvýšiť jeho príťažlivosť pre návštevníkov a znižovať negatívne dôsledky zmeny klímy.

Celková finančná alokácia pre výzvu na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka pre rok 2019 je maximálne do výšky 332 644 EUR. Pre projekty investičného charakteru je stanovená minimálna výška žiadanej dotácie na sumu 5 000 EUR. V prípade projektov neinvestičného charakteru, ktoré budú zamerané na environmentálne výchovno-vzdelávacie aktivity, je minimálna výška žiadanej dotácie stanovená na 3 000 EUR. Pre rok 2019 bola taktiež zvýšená povinná miera spolufinancovania na úroveň 25% z požadovanej sumy.

Žiadatelia o dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na rok 2019 musia projekty registrovať v elektronickom informačnom systéme na doméne http://dotacie.region-bsk.sk/ a  doručiť v tlačenej podobe do podateľne Úradu BSK. Viac informácií je dostupných na webových stránkach www.brds.sk a www.bratislavskykraj.sk.

 

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
23.05.2018
Rozhodni o najlepšom projekte
Bratislavský samosprávny kraj zverejnil 15. mája 2018 výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie z participatívneho rozpočtu BSK. Pre rok 2018 je celkovo na projekty vyčlenených 250 000 eur.
viac
06.05.2019
Prihlás svoj projekt do participatívneho rozpočtu – čas sa kráti
Záujemcovia o zapojenie sa do Výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2019 môžu svoje projekty prihlasovať do 20. mája 2019.
viac
24.02.2023
Mesto vyhlásilo výzvu na čerpanie dotácie na ochranu ŽP
Mesto Komárno vyhlásilo výzvu na čerpanie finančnej dotácie na účely ochrany životného prostredia (ŽP), tvorby a ochrany zdravia obyvateľstva a zachovania prírodných hodnôt na území mesta Komárno.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %