Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
24.02.2023 11:40

Mesto vyhlásilo výzvu na čerpanie dotácie na ochranu ŽP


Alžbetin most v Komárne. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Komárno vyhlásilo výzvu na čerpanie finančnej dotácie na účely ochrany životného prostredia (ŽP), tvorby a ochrany zdravia obyvateľstva a zachovania prírodných hodnôt na území mesta Komárno.


Maximálna výška finančnej dotácie je 500 eur na jeden projekt, informovala radnica.

Finančnú dotáciu je možné použiť na tvorbu a ochranu životného prostredia a ochranu zdravia obyvateľstva, na podporu skvalitňovania životného prostredia v Komárne, ochranu zelene, jej stanovišťa, biotopu a bezprostredného okolia prvkov zelene. Financie sú určené aj na zlepšenie kvality zelene a kvality verejných priestranstiev, odstraňovanie inváznych druhov rastlín, podporu vzdelávania a výchovy v oblasti životného prostredia a zdravia obyvateľov a na zachovanie prírodných hodnôt.

O finančnú dotáciu môžu žiadať právnické osoby a fyzické osoby - podnikatelia, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta alebo pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadateľ musí mať vysporiadané všetky svoje záväzky voči mestu, ako aj voči právnickým osobám, ktorých zakladateľom je mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Cenu Slovenskej republiky za krajinu udelili mestu Hriňová
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) udelilo 9. novembra 2016, v priestoroch historickej Radnice mesta Banská Bystrica, Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016 mestu Hriňová za projekt „Hriňovské lazy – krajina hodnôt“.
viac
18.01.2018
Komárno finančne podporí projekty zamerané na zlepšenie kvality života
Mesto Komárno vo svojom rozpočte na rok 2018 schválilo 10 000 eur na financovanie projektov, ktorých cieľom je zlepšenie kvality života, životného prostredia a ochrana prírodných hodnôt.
viac
21.01.2019
Výzva na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka do konca januára
Bratislavský samosprávny kraj v súlade so všeobecne záväzným nariadením Bratislavského samosprávneho kraja č. 5/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu BSK zverejnil 27. novembra 2018 výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %