Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.02.2021 09:30

Mesto Michalovce sa pridáva k združeniu Diaľnica na Zemplín


Ilustračná snímka.


Mesto Michalovce sa pridáva k iniciatíve, usilujúcej sa o diaľničné spojenie Košíc s regiónom Zemplína. O vstupe mesta do občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín rozhodli v pondelok (22. 2.) mestskí poslanci.


„Je potrebné zamerať sa aj na najmenej rozvinuté regióny východného Slovenska, ktoré už niekoľko desaťročí trápi chýbajúca kvalitná dopravná obslužnosť a prepojenie na medzinárodné koridory,” uvádza sa v dôvodovej správe schváleného materiálu s tým, že aj keď je Zemplín "vstupnou bránou" do Európskej únie, na jeho území sa nenachádza ani kilometer diaľnic či rýchlostných ciest.

Medzi cieľmi OZ, združujúceho samosprávu, zamestnávateľov, odborníkov z dopravy či aktivistov, ktorí sa usilujú o rozvoj regiónu, je okrem iného i zvyšovanie využitia potenciálu územia Zemplína skvalitňovaním dopravnej infraštruktúry, oživenie hospodárskeho života a rozvoj investícií na území Zemplína či udržanie existujúcich pracovných miest, zabránenie odlivu vzdelanej pracovnej sily a mladých ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2019
Mesto Košice je členom Únie miest Slovenska
Košice sa stali členom Únie miest Slovenska (ÚMS). Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom júnovom zasadnutí schválilo vstup do tohto záujmového združenia právnických osôb, ÚMS následne žiadosti o prijatie za člena vyhovela.
viac
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
11.11.2021
Vianočné trhy v mestách na Zemplíne nebudú
Vianočné trhy na námestiach okresných miest na Zemplíne tento rok pre pandémiu nového koronavírusu nebudú, alebo sa uskutočnia len v obmedzenej podobe.
viac
27.09.2022
Združenia a kraje na východe sa spojili s cieľom výstavby chýbajúcich ciest
Memorandum o spolupráci podpísali v pondelok (26. 9.) občianske združenia Diaľnica na Zemplín a Náš Prešov spolu s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a Prešovským samosprávnym krajom (PSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %