Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.06.2021 03:15

Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu


Vinianske jazero. Snímka zdroj: (dolnyzemplin.sk).


Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.


Na návštevníkov sú pripravené aj rekreačné strediská na Zemplínskej šírave i Vinianske jazero. Informoval o tom výkonný riaditeľ Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu Patrik Cimprich.

„K dispozícii sú prírodné kúpaliská na Zemplínskej šírave a Vinianskom jazere a tiež umelé kúpaliská na Zemplínskej šírave v časti Kaluža a Klokočov, ako aj pri jednotlivých ubytovacích zariadeniach. Otvorený je aj šíravský Thermalpark a v prevádzke sú aj umelé kúpaliská v mestách Sobrance, Trebišov a Strážske,” priblížil.

Na najnavštevovanejších miestach rekreácie v okolí Zemplínskej šíravy je pripravených osem rekreačných stredísk, Biela hora, Slnečný lúč - Hôrka, Medvedia hora, Kaluža, Kamenec, Klokočov, Paľkov a samostatné Vinianske jazero, ležiace tri kilometre severne od obce Vinné. „Kemp je dostupný v stredisku Klokočov, táboriská na Vinianskom jazere, Slnečnom lúči – Hôrke, Medvedej hore, Kaluži a Paľkove,” doplnil.

Vodu si môžu rekreanti na dolnom Zemplíne užiť aj z vodnej hladiny. Na Zemplínskej šírave je dostupná plavba výletnou loďou, kotviacou v stredisku Slnečný lúč – Hôrka. Výletná loď premáva aj na rieke Bodrog v smere do Maďarska a tiež na rybníku Podkova, obe pri obci Viničky v okrese Trebišov. Vodácke športy sa realizujú na rieke Ondava, požičovne vodného športového príslušenstva sú dostupné na Vinianskom jazere, Medvedej hore, ale aj pri Kaluži. „Vodná zážitková cesta v Oboríne ponúka nádhernú prechádzku dolnozemplínskymi močiarmi a mokraďami,” podotkol Cimprich s tým, že obľúbeným miestom rekreácie je aj zaplavený lom Beňatina v okrese Sobrance.

Ako dodal, všetky informácie o možnostiach trávenia rekreácie na dolnom Zemplíne sú turistom dostupné v turisticko-informačných kanceláriách (TIK) v okresných mestách Michalovce, Sobrance a Trebišov a tiež v meste Veľké Kapušany, otvorená je aj TIK vo vinohradníckej oblasti Tokaj v obci Čerhov v okrese Trebišov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Letná sezóna na Zemplínskej Šírave bude v retro štýle
Letná sezóna na Zemplínskej šírave sa začne oficiálne v nedeľu (19. 6.) v rekreačnej oblasti Kamenec.
viac
03.06.2021
Liptov otvoril letnú sezónu letom v balóne
Letná sezóna na Liptove je oficiálne otvorená. Liptáci tak urobili vskutku originálne – letom v balóne. Z vtáčej perspektívy ukázali región bohatý na množstvo atrakcií i prírodných krás a pozvali všetkých k jeho návšteve.
viac
04.06.2021
Via ferraty na Skalke otvoria opäť v sobotu
Via ferraty na Skalke v blízkosti mesta Kremnica budú po zimnej uzávere opäť otvorené v sobotu (5. 6.). Niekoľkodňová revízia priniesla i úpravy ferratových trás s cieľom zvýšiť bezpečnosť návštevníkov. Najťažšie trasy tak budú určené už len pre skúsených lezcov.
viac
25.04.2022
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod postáv z rozprávok
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod s postavami z rozprávok, seriálov a filmov, ktoré sa natáčali v Bojniciach a okolí. Súčasťou podujatia 30. apríla budú i aktivity pre deti a umelecký projekt Legendy ožívajú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %