Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
19.01.2024 02:00

Mesto hľadá nových členov mládežníckeho parlamentu


Snímka zdroj: Mesto Topoľčany


Topoľčianska radnica hľadá mladých ľudí, ktorí by chceli pracovať v mestskom mládežníckom parlamente. Ako informovala, záujemcovia z radov stredoškolákov sa môžu prihlásiť najneskôr do 31. januára.


Mládežnícky parlament mesta Topoľčany je stálym poradným orgánom mestského zastupiteľstva. Jeho úlohou je zabezpečovať kontakt mladých ľudí s orgánmi mesta, pomáhať pri presadzovaní záujmov mládeže, iniciovať a organizovať podujatia pre mladých ľudí a ďalšie aktivity.         

Členmi mládežníckeho parlamentu sú mladí ľudia vo veku od 15 do 30 rokov, ktorí majú v Topoľčanoch trvalý pobyt, alebo v meste študujú. "Aktivisti, dobrovoľníci a mladí ľudia s dobrými nápadmi majú v mládežníckom parlamente skvelú príležitosť realizovať svoje nápady a získavať cenné skúsenosti. Členom sa môžu stať na vlastný podnet prostredníctvom registrácie, alebo delegovaním strednou školou. Funkčné obdobie Mládežníckeho parlamentu mesta Topoľčany sú dva roky," pripomenula radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2020
Humenné bude mať svoj mládežnícky parlament, profitovať budú obe strany
Mesto Humenné bude mať od septembra nový poradný orgán z radov mládeže. Mestský mládežnícky parlament, ktorého zriadenie a štatút schválili mestskí poslanci na svojom zasadnutí 29. júna, má podľa slov iniciátora projektu Martina Ruščanského pomôcť mestu i mládeži.
viac
01.03.2023
Zvolen plánuje založiť svoj mládežnícky parlament
Mesto Zvolen plánuje založiť svoj mládežnícky parlament. Iniciátormi jeho založenia je 12 mladých ľudí, s ktorými samospráva v súčasnosti spolupracuje. Potvrdila to vedúca odboru školstva zvolenského mestského úradu Zuzana Almáši Koreňová.
viac
28.09.2023
V meste bude pôsobiť mládežnícky parlament
V Nitre bude pôsobiť mládežnícky parlament. Po žiackom školskom parlamente to bude druhá organizácia, ktorá bude partnerom samosprávy a bude zastupovať záujmy detí a mládeže v Nitre.
viac
15.11.2023
Ružinov hľadá záujemcov do mládežníckeho parlamentu
Bratislavský Ružinov by sa mohol pridať k samosprávam, kde pôsobí mládežnícky parlament. Ide o poradný a iniciatívny orgán miestneho zastupiteľstva i starostu. Záujemci sa môžu ešte prihlásiť do konca novembra. Mládežnícky parlament bude kreovaný z 15 z tých, ktorých vyberie komisia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %