Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
15.11.2023 05:05

Ružinov hľadá záujemcov do mládežníckeho parlamentu


Miestny úrad Ružinov


Bratislavský Ružinov by sa mohol pridať k samosprávam, kde pôsobí mládežnícky parlament. Ide o poradný a iniciatívny orgán miestneho zastupiteľstva i starostu. Záujemci sa môžu ešte prihlásiť do konca novembra. Mládežnícky parlament bude kreovaný z 15 z tých, ktorých vyberie komisia.


 "Projektom Ružinovského mládežníckeho parlamentu chceme motivovať mladých ľudí, ktorí sú aktívni a zaujímajú sa o svoje okolie, aby získali aj určité skúsenosti. A aby sa prehĺbil aj ich záujem o veci ružinovské a o prostredie, v ktorom žijú," uviedol pre TASR starosta Ružinova Martin Chren.

Snahou je zapojiť mládež do činnosti v prospech svojho okolia a zároveň ich smerovať k zodpovednosti a občianskej angažovanosti. Cieľom je tiež v spolupráci s mladými ľuďmi spoznať názory na rôzne témy z komunitného života. Úlohou mládežníckeho parlamentu bude prinášať do formulovania politík pre túto cieľovú skupinu perspektívu tejto cieľovej skupiny. Bližšie informácie zverejnila mestská časť na svojom webe.         

Mládežnícky parlament vznikol v decembri 2020 napríklad v Petržalke. Pracovné skupiny už v minulosti predkladali rôzne materiály, vyjadrovali sa k rozpočtu, dávali viaceré iniciatívne návrhy mladých ľudí, čo by chceli zmeniť alebo vylepšiť. V roku 2023 začal oficiálne fungovať Mládežnícky parlament Bratislavského samosprávneho kraja.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2020
V Petržalke by mohol v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament
V bratislavskej Petržalke by mohol pôsobiť mládežnícky parlament. Fungovať by mal ako poradný a iniciatívny orgán starostu a miestneho zastupiteľstva.
viac
26.11.2020
V Petržalke sa pomaly kreuje nový mládežnícky parlament
V bratislavskej Petržalke sa už kreuje nový mládežnícky parlament. Jeho členovia boli vybratí spomedzi 40 uchádzačov, momentálne pokračujú prípravy na prvé spoločné on-line stretnutia.
viac
16.05.2022
V Ružinove by mal v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament
V bratislavskom Ružinove má v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament. Fungovať má ako poradný a iniciatívny orgán miestneho zastupiteľstva i starostu.
viac
19.01.2024
Mesto hľadá nových členov mládežníckeho parlamentu
Topoľčianska radnica hľadá mladých ľudí, ktorí by chceli pracovať v mestskom mládežníckom parlamente. Ako informovala, záujemcovia z radov stredoškolákov sa môžu prihlásiť najneskôr do 31. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %