Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.09.2022 08:50

Memorandum o spolupráci s vládou nebolo podpísané


Snímka z rokovania republikových združení územnej samosprávy s predsedom vlády Eduardom Hegerom a štátnym tajomníkom rezortu financií Marcelom Klimekom.


Predseda ZMOS Branislav Tréger sa zúčastnil rokovania republikových združení územnej samosprávy s predsedom vlády Eduardom Hegerom a štátnym tajomníkom rezortu financií Marcelom Klimekom.


Stretnutie, ktoré sa na Úrade vlády SR v Bratislave konalo v piatok 23. septembra 2022, nadväzovalo na rokovanie z 21. septembra 2022 a jeho hlavnou témou boli kompenzácie vysokých cien energií. Združenie samosprávnych krajov zastupoval jeho predseda a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, za Úniu miest Slovenska sa zúčastnil jej predseda a primátor mesta Trenčín Richard Rybníček.

„Boli zozbierané pripomienky z oblastí, ktoré je potrebné sanovať z dôvodu vysokých cien energií. Tieto boli odovzdané predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi. Situácia, ktorá vzniká z dôvodu vysokých cien energií, je vážna a treba sa ňou ďalej zaoberať,“ uviedol predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.

Zamietnuté bolo navrhované Memorandum o spolupráci pri riešení mimoriadnych dopadov aktuálnej energetickej, finančnej a cenovej krízy na slovenskú spoločnosť a na rozpočtové hospodárenie územných samospráv. Podpísané malo byť medzi Vládou Slovenskej republiky a republikovými združeniami územnej samosprávy zastúpenými Združením miest a obcí Slovenska, Úniou miest Slovenska a Združením samosprávnych krajov SK 8.

K zneniu spomínaného memoranda sa elektronickým hlasovaním v stredu 23. septembra 2022 vyjadrilo predsedníctvo ZMOS, ktoré podpísanie memoranda odmietlo.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2019
Samosprávne kraje majú s mestami a obcami veľa spoločných tém
Trnavský župan a predseda Združenia samosprávnych krajov SK 8 Jozef Viskupič sa v utorok, 25. júna 2019, stretol s novým predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislavom Trégerom.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
10.11.2021
ZMOS a SK 8 ohlásili spoluprácu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združenie samosprávnych krajov SK 8 chcú spolupracovať na rozvoji územia.
viac
09.09.2022
SK8 a ZMOS vyzývajú vládu rokovať o vplyvoch zvýšenia cien plynu a elektriny
Združenie samosprávnych krajov SK8 a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vyzývajú vládu na neodkladné rokovania o vplyvoch skokového zvýšenia cien plynu a elektriny na rozpočty samospráv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %