Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.06.2022 02:25

Lyžiarske stredisko v Kavečanoch končí, odstraňujú vleky


Snímka zdroj: (FB / Priznania a zazitky vlekarov a lanovkarov).


Lyžiarske stredisko v košickej mestskej časti Kavečany definitívne končí, v týchto dňoch z neho odstraňujú vleky. Naposledy sa tam lyžovalo v roku 2018. Za firmu Swam to uviedol Ján Petróci s tým, že k tomu pristúpili z ekonomických dôvodov.


"Niektoré vleky budú ponúknuté na odpredaj. Montovať sa bude v stredisku Búče – Renčišov a na Regetovke. Jeden z vlekov, ktorý ide na Hrešnú, zostane na svojom mieste. Budúcu letnú sezónu by mal slúžiť cyklistom, respektíve kolobežkám. Ďalšie vleky sú demontované a uskladnené v stredisku Jahodná," povedal Petróci, ktorý je zároveň vedúcim lyžiarskeho strediska na Jahodnej.

V súčasnosti z Kavečian zvážajú materiál a upravujú pozemok po odstránení vlekov. Ako pripomenul, kým mali pozemky v nájme, nákladná bola aj ich údržba. "Každý rok bolo treba stredisko vykosiť, aby mohlo byť v zime v prevádzke, ale vzhľadom na predchádzajúce sezóny sme sa ani nepúšťali do zasnežovania, jednoducho to nevychádzalo," vysvetlil s tým, že na prevádzku by bol potrebný investor, ktorý by dokázal zafinancovať aj slabú sezónu. Snehové podmienky v tomto stredisku sú podobné ako na Jahodnej a technické zasnežovanie, ktoré je podľa jeho slov nákladné, je nevyhnutné.

Čo sa týka Jahodnej, v blízkej budúcnosti chcú zefektívniť práve zasnežovanie, a to aby mohli sezónu otvárať skôr. "Chceli by sme tiež rozšíriť vleky pre lyžiarske školy, lebo v posledných rokoch sme pre veľký záujem na hranici kapacít. Pôjdeme tak tou cestou, aby sme vystavali nejaký vlek," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2017
Primátor A. Hrnčiar bude rokovať o ukončení sporu v kauze Martinské hole
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Martine schválili na dnešnom mimoriadnom zasadnutí primátorovi Andrejovi Hrnčiarovi mandát rokovať so spoločnosťou PK Faktoring, s. r. o., o návrhoch na ukončenie sporu v kauze Martinské hole.
viac
05.12.2020
Na Donovaloch sa už lyžuje, stredisko tvrdí, že mohli otvoriť
Lyžiarske stredisko na Donovaloch otvorilo v piatok lyžiarsku sezónu. Lyžuje sa zatiaľ v časti Záhradište a v prevádzke je aj večerné lyžovanie. Informovalo o tom stredisko na sociálnej sieti. Zároveň zdôraznilo, že za aktuálne platnej legislatívy môže byť otvorené.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
24.11.2023
Lyžiarske stredisko Jahodná začalo so zasnežovaním
Lyžiarske stredisko Jahodná pri Košiciach začalo v stredu (22. 11.) s technickým zasnežovaním. Potvrdil to vedúci strediska Rastislav Kohan s tým, že na kopci sú už aj prví detskí sánkari.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %