Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.12.2022 11:40

Na Skalke sa na lyžiarsku sezónu pripravujú napriek vysokým cenám za energie


Ilustračná snímka.


Lyžiarske stredisko SkiSkalka pri meste Kremnica sa na tohtoročnú lyžiarsku sezónu pripravuje už niekoľko týždňov. So spustením vlekov rátajú i napriek vysokým cenám za energie, premietnuť sa to môže aj do ceny skipasov. Za stredisko to uviedol Patrik Králik.


Lyžiarske stredisko na Skalke elektrinu nakupuje za spotové ceny na burze. Najväčšie náklady predstavujú zasnežovanie a pohonné látky potrebné na úpravu lyžiarskych svahov. Stredisko nevylučuje, že zvýšené výdavky bude musieť premietnuť aj do ceny skipasov. Za prioritu však považuje to, aby bolo lyžovanie na Skalke cenovo prístupné.

Na blížiacu sa lyžiarsku sezónu sa na Skalke pripravujú už niekoľko týždňov. Počas leta vykonali viacero terénnych úprav, ktoré majú na svahoch znížiť potrebu snehu, ale aj zlepšiť prístup lyžiarov na zjazdovku. Aktuálne čakajú na vhodné podmienky na zasnežovanie. Od toho závisí aj termín spustenia vlekov.

"Zainvestovali sme do modernejšieho systému predaja lístkov a zakúpili sme aj nové turnikety. Pokročila aj stavba vyhliadky, takže pre ľudí tu budú prístupné toalety a občerstvenie. Pri pokladni umiestnime priestory pre požičovňu a lyžiarsku školu, s ktorou sme mali možnosť zabezpečiť nielen detský lanový vlek, ale aj lyžiarsky pás, ktorý je o niečo prístupnejší aj pre tých najmenších," priblížilo stredisko.

Prevádzkovateľom lyžiarskeho strediska na Skalke je od konca roka 2021 spoločnosť Weill, ktorej stopercentným vlastníkom je majiteľ technologických a technických zariadení strediska. Predchádzajúcim prevádzkovateľom strediska bola spoločnosť CLD, s ktorou mesto po viac ako desaťročí zmluvu o prenájme pozemkov pod štvorsedačkovou lanovkou rozviazalo.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2022
Lyžiarske stredisko v Kavečanoch končí, odstraňujú vleky
Lyžiarske stredisko v košickej mestskej časti Kavečany definitívne končí, v týchto dňoch z neho odstraňujú vleky. Naposledy sa tam lyžovalo v roku 2018. Za firmu Swam to uviedol Ján Petróci s tým, že k tomu pristúpili z ekonomických dôvodov.
viac
25.11.2022
V Levočskej doline sa túto zimu lyžovať nebude, dôvodom je energetická kríza
Lyžiarske stredisko v Levočskej doline túto zimu nebude v prevádzke, lyžiari si tak na tamojších zjazdovkách nezalyžujú. Informovala o tom PR manažérka strediska Lenka Schreiner Maťašovská s tým, že dôvodom je energetická kríza.
viac
10.11.2023
Lyžiarske stredisko Malinô Brdo plánuje otvoriť zimnú sezónu skôr
Prípravy prímestského lyžiarskeho strediska Malinô Brdo na zimnú sezónu sú v plnom prúde. Lyžiari sa môžu tešiť na skoršie otvorenie strediska a na výhodnú lyžovačku so sezónnym skipasom, ktorý je už v predpredaji na e-shope.
viac
22.01.2024
Záujem o miestne lyžiarske stredisko oproti vlaňajšej sezóne vzrástol
Záujem o menšie lyžiarske stredisko v obci Vernár neďaleko Popradu oproti minulému roku vzrástol. Pre TASR to potvrdil jeho prevádzkovateľ Ján Alexa s tým, že po mesiaci od otvorenia sezóny sú zatiaľ s návštevnosťou spokojní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %