Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
24.11.2023 11:50

Lyžiarske stredisko Jahodná začalo so zasnežovaním


Jahodná - ilustračná snímka


Lyžiarske stredisko Jahodná pri Košiciach začalo v stredu (22. 11.) s technickým zasnežovaním. Potvrdil to vedúci strediska Rastislav Kohan s tým, že na kopci sú už aj prví detskí sánkari.


"Zatiaľ zasnežujeme detskú zjazdovku. Včera sme pre vietor museli snežné delá presmerovať aj na veľký kopec. Počasie nám však praje. Aj teraz tu máme mínus štyri stupne Celzia," povedal.         

Sezónu plánujú spustiť v polovici decembra. "Podľa dlhodobejšej predpovede by sme mali zasnežovať aj celý budúci týždeň. Ak budú vhodné podmienky, možno sa nám podarí otvoriť sezónu o týždeň a niečo skôr. Všetko bude závisieť od počasia," dodal Kohan.         

V prevádzke majú byť dve detské zjazdovky a hlavná zjazdovka. Ceny oproti minulej sezóne nemenili. Aj tento rok pre sánkarov vyhradia časť strediska.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
V niektorých lyžiarskych strediskách začali zasnežovať zjazdovky
Zjazdovku na Skalnatom plese a tiež Solisko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať. S technických zasnežovaním podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzany Fabianovej začali z dôvodu mínusových teplôt v nočných hodinách.
viac
11.12.2021
Lyžiarske stredisko Jahodná víta možnosť spustiť prevádzku vlekov
Lyžiarske stredisko Jahodná víta možnosť spustenia vlekov, aj keď v režime OP. Pre TASR to povedal vedúci strediska Ján Petróci s tým, že otvorenie plánujú v sobotu (11. 12.). Vzhľadom na počasie pravdepodobne zatiaľ spustia len jeden detský vlek.
viac
25.11.2023
Vysoké Tatry: Vďaka ochladeniu začínajú zasnežovať aj menšie lyžiarske strediská
Vďaka ochladeniu postupne začínajú zasnežovať aj menšie lyžiarske strediská v tatranskom regióne. Technický riaditeľ Snowpark Lučivná Miroslav Šukola pre TASR potvrdil, že snežné delá spustili v noci na štvrtok. Veria, že do Vianoc sa im podarí pripraviť celé stredisko.
viac
02.12.2023
Lyžiarske stredisko Jahodná spustí sezónu na Mikuláša
Lyžiarske stredisko Jahodná pri Košiciach spustí lyžiarsku sezónu v stredu (6. 12.) otvorením detskej zjazdovky. Pre TASR to potvrdil vedúci strediska Rastislav Kohan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %