Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
25.11.2022 12:35

V Levočskej doline sa túto zimu lyžovať nebude, dôvodom je energetická kríza


Snímka zdroj: (tasr).


Lyžiarske stredisko v Levočskej doline túto zimu nebude v prevádzke, lyžiari si tak na tamojších zjazdovkách nezalyžujú. Informovala o tom PR manažérka strediska Lenka Schreiner Maťašovská s tým, že dôvodom je energetická kríza.


"Žijeme vo veľkej neistote, štát stále jasne nedefinoval, ako budú fungovať a za akých podmienok budú prebiehať kompenzácie vysokých cien energií. My už však čakať nemôžeme, hoci do poslednej chvíle sme očakávali odpovede na naše otázky, nestalo sa tak. Veľmi nás to mrzí, ale museli sme pristúpiť k tomu najsmutnejšiemu rozhodnutiu a lyžiarske stredisko pre túto sezónu neotvoriť," zdôvodnila Schreiner Maťašovská. V stredisku sú štyri zjazdovky a štyri vleky určené pre začiatočníkov i náročnejšiu klientelu.

Ubytovanie v chatkách, wellness či bowling budú návštevníkom počas zimy k dispozícii na objednávku. Stredisko neďaleko historickej Levoče podľa Schreiner Maťašovskej využije zimné obdobie na prípravu letnej sezóny a začne pracovať na viacerých novinkách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Lyžiari si v Liptovskom Jáne nezalyžujú asi ani počas tejto zimy
Lyžiarske stredisko v turisticky atraktívnej Jánskej doline na Liptove pravdepodobne nespustí svoju prevádzku ani v nadchádzajúcej zimnej sezóne.
viac
05.09.2017
Primátor A. Hrnčiar bude rokovať o ukončení sporu v kauze Martinské hole
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Martine schválili na dnešnom mimoriadnom zasadnutí primátorovi Andrejovi Hrnčiarovi mandát rokovať so spoločnosťou PK Faktoring, s. r. o., o návrhoch na ukončenie sporu v kauze Martinské hole.
viac
02.12.2022
Na Skalke sa na lyžiarsku sezónu pripravujú napriek vysokým cenám za energie
Lyžiarske stredisko SkiSkalka pri meste Kremnica sa na tohtoročnú lyžiarsku sezónu pripravuje už niekoľko týždňov. So spustením vlekov rátajú i napriek vysokým cenám za energie, premietnuť sa to môže aj do ceny skipasov. Za stredisko to uviedol Patrik Králik.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %