Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.01.2024 05:05

Záujem o miestne lyžiarske stredisko oproti vlaňajšej sezóne vzrástol


Ilustračná snímka (TASR)


Záujem o menšie lyžiarske stredisko v obci Vernár neďaleko Popradu oproti minulému roku vzrástol. Pre TASR to potvrdil jeho prevádzkovateľ Ján Alexa s tým, že po mesiaci od otvorenia sezóny sú zatiaľ s návštevnosťou spokojní.


"Sezónu sme začali skôr ako pred rokom, už 16. decembra 2023. Aktuálne lyžujeme na všetkých zjazdovkách a v prevádzke máme aj všetky vleky," uviedol Alexa. Zvýšený záujem o lyžovačku vo Vernári pripisuje aj tomu, že oproti minulému roku nezvyšovali ceny skipasov. Zároveň ide o menšie stredisko s menším počtom lyžiarov a je tiež vyhľadávané na organizovanie lyžiarskych zájazdov. "Mali sme tu zájazdy aj z Bratislavského kraja, teraz by mali prísť školáci z obce Pata. Využívajú to, že u nás je k dispozícii aj ubytovanie, strava a taktiež požičovňa lyží," dodal Alexa. Medzi školákmi, ktorí na kurzy dochádzajú, prevažujú školy z okresu Poprad.         

Zástupkyňa prevádzkovateľa Ivana Alexová dodala, že počas najnavštevovanejších týždňov na prelome rokov zaznamenali približne 30-percentný nárast počtu lyžiarov oproti predošlej sezóne. "Spôsobené to bolo aj tým, že sme cez zimné prázdniny lyžovali viac dní, keďže tento rok nám prialo počasie a mohli sme spustiť sezónu o niečo skôr," zdôvodnila. Priemerná denná návštevnosť je tam v súčasnosti 250 až 300 lyžiarov.         

Rodina Alexová stredisko prevádzkuje druhú sezónu, pred začiatkom tej aktuálnej investovali najmä novej čerpacej stanice, vďaka čomu navýšili kapacitu zasnežovania na 12 zariadení. "Ďalšie plány sú určite rozšíriť stredisko, minimálne jeden vlek by sme chceli postaviť v tej nižšie položenej časti, ktorú využívajú najmä rodiny s deťmi," priblížil Alexa. Do úvahy podľa neho pripadá v budúcnosti aj budovanie sedačkovej lanovky, ide však o pomerne vysokú investíciu.         

Areál Vernár - Studničky sa nachádza na rozhraní Nízkych Tatier a Slovenského raja, 18 kilometrov južne od Popradu. Prevádzkovateľ ho získal do nájmu od obce na 20 rokov za 20.000 eur ročne.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2017
Primátor A. Hrnčiar bude rokovať o ukončení sporu v kauze Martinské hole
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Martine schválili na dnešnom mimoriadnom zasadnutí primátorovi Andrejovi Hrnčiarovi mandát rokovať so spoločnosťou PK Faktoring, s. r. o., o návrhoch na ukončenie sporu v kauze Martinské hole.
viac
21.06.2022
Lyžiarske stredisko v Kavečanoch končí, odstraňujú vleky
Lyžiarske stredisko v košickej mestskej časti Kavečany definitívne končí, v týchto dňoch z neho odstraňujú vleky. Naposledy sa tam lyžovalo v roku 2018. Za firmu Swam to uviedol Ján Petróci s tým, že k tomu pristúpili z ekonomických dôvodov.
viac
25.11.2022
V Levočskej doline sa túto zimu lyžovať nebude, dôvodom je energetická kríza
Lyžiarske stredisko v Levočskej doline túto zimu nebude v prevádzke, lyžiari si tak na tamojších zjazdovkách nezalyžujú. Informovala o tom PR manažérka strediska Lenka Schreiner Maťašovská s tým, že dôvodom je energetická kríza.
viac
10.11.2023
Lyžiarske stredisko Malinô Brdo plánuje otvoriť zimnú sezónu skôr
Prípravy prímestského lyžiarskeho strediska Malinô Brdo na zimnú sezónu sú v plnom prúde. Lyžiari sa môžu tešiť na skoršie otvorenie strediska a na výhodnú lyžovačku so sezónnym skipasom, ktorý je už v predpredaji na e-shope.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %