Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.04.2021 12:25

Linky prešovskej MHD prechádzajú od mája na školský režim


Ilustračná snímka: (presov.sk).


MHD v Prešove bude od pondelka 3. 5. 2021 premávať podľa cestovného poriadku platného pre školský pracovný deň. Dopravný podnik mesta Prešov doplní aj vybrané školské spoje.


Dopravný podnik mesta Prešov v reakcii na návrat žiakov do škôl pripravil zmeny v cestovnom poriadku. V dôsledku obmedzení súvisiacich so šírením ochorenia COVID-19 premávali jednotlivé linky MHD celých 6 mesiacov v takzvanom prázdninovom režime. Od 3. mája 2021 však bude pre všetky spoje opäť platiť cestovný poriadok platný pre pracovný deň – školský. Pre žiakov, ktorí sa vrátili k prezenčnej výučbe, budú naďalej k dispozícii školské spoje, ktoré budú premávať v plnom rozsahu vrátane doplnených trás spojov A a M. Aktuálne odchody spojov nájdu cestujúci v cestovných poriadkoch na zastávkach MHD po novom v ľavom stĺpci.

DPMP sa rozhodol pre prechod na školský režim premávky v plnom rozsahu už od pondelka napriek tomu, že prešovský okres zatiaľ nie je v ružovej fáze, s ktorou súvisí aj zvýšená mobilita stredoškolákov. Cieľom je priniesť cestujúcim očakávaný komfort a vyhnúť sa ďalším zbytočným zmenám v cestovnom poriadku po prechode nášho okresu do ružovej fázy.

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2021
Pre záujemcov o preočkovanie AstraZenecou zriadi PSK vlastný registračný systém
Prešovský samosprávny kraj uplynulý víkend v troch veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) v  Prešove, Poprade a Humennom podal 11 344 vakcín proti koronavírusu. Obyvateľov očkoval aj prostredníctvom svojej výjazdovej služby (VOS), ktorá sa dostala k 932 záujemcom v deviatich obciach kraja.
viac
30.08.2021
Prešovská MHD bude od septembra premávať aj do Dulovej Vsi
Dopravný podnik mesta Prešov od 2.9.2021 predĺži trasu linky číslo 44, ktorá bude zachádzať aj do obce Dulova Ves. Obyvatelia tejto obce tak získajú priame spojenie s mestom prostredníctvom MHD.
viac
02.09.2021
Od štvrtka jazdí MHD v režime školský rok
V Bratislave jazdia od štvrtka jednotlivé linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) opäť v režime školský rok. Jednotlive spoje tak budu premavat castejsie.
viac
21.03.2022
V Bratislave bude MHD premávať opäť v režime školský rok
V Bratislave bude mestská hromadná doprava (MHD) od pondelka (28. 3.) premávať opäť v režime pracovný deň – školský rok. Výnimkou budú nateraz linky 50, 75 a 78.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %