Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
25.08.2021 10:45

Počas návštevy pápeža Františka v Prešove bude MHD zadarmo


Svätý Otec František. Snímka zdroj: Teraz.sk


Mestská hromadná doprava (MHD) v meste Prešov bude v deň návštevy Svätého Otca Františka pre všetkých zadarmo. Cestujúci budú môcť bezplatnú MHD využiť počas celého dňa 14. septembra v oboch tarifných pásmach.


TASR o tom informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová. Ako povedala, mesto tým chce čo najviac zjednodušiť pútnikom presun po meste.      

"Nakoľko parkovacie kapacity v centre mesta, ako aj v jednotlivých mestských častiach sú obmedzené, odporúčame všetkým pútnikom, aby pri ceste do Prešova 14. septembra uprednostnili dopravu vlakmi alebo autobusmi. Všetky výstupné miesta budú v pešej dostupnosti areálu mestskej športovej haly, kde bude slávená liturgia so Svätým Otcom," uviedla Šitárová.      

Dopravný podnik mesta Prešov zároveň cestujúcim pripomína, že nárok na bezplatnú prepravu počas návštevy pápeža nie je zadefinovaný v Prepravnom poriadku MHD v Prešove, a preto cestujúcemu nevzniká nárok na vrátenie cestovného za nevyužitý alebo čiastočne využitý predplatný cestovný lístok.      

Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri (12. - 15. 9.) navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, s predstaviteľmi kresťanských cirkví, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Prešove bude sláviť svätú liturgiu a ohlási homíliu. V Košiciach sa stretne s mladými a navštívi tiež sídlisko Luník IX. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2021
Linky prešovskej MHD prechádzajú od mája na školský režim
MHD v Prešove bude od pondelka 3. 5. 2021 premávať podľa cestovného poriadku platného pre školský pracovný deň. Dopravný podnik mesta Prešov doplní aj vybrané školské spoje.
viac
30.08.2021
Prešovská MHD bude od septembra premávať aj do Dulovej Vsi
Dopravný podnik mesta Prešov od 2.9.2021 predĺži trasu linky číslo 44, ktorá bude zachádzať aj do obce Dulova Ves. Obyvatelia tejto obce tak získajú priame spojenie s mestom prostredníctvom MHD.
viac
04.09.2021
Na omšu pápeža je v Šaštíne zaregistrovaných 30-tis. pútnikov
Na svätú omšu pápeža Františka, ktorú bude sláviť 15. septembra v Šaštíne, je zatiaľ prihlásených približne 30.000 pútnikov. Informoval o tom koordinátor prípravy pre Bratislavskú arcidiecézu Tibor Hajdu na stretnutí s novinármi.
viac
06.09.2021
Príchod pápeža bude v nedeľu sprevádzaný zvonením zvonov
V nedeľu 12. septembra o 15.30 h sa na 12 minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku, aby veriacich pozvali k modlitbe za pápeža Františka, ktorý v tom čase pricestuje na pastoračnú návštevu Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %