Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.09.2021 01:55

Staré Mesto dočasne zatvorí Grassalkovichovu záhradu i všetky ZŠ


Ilustračná snímka, zdroj: Kidstown - CITYLIFE


Na návštevu pápeža Františka, ktorý pricestuje na Slovensko, sa pripravuje aj bratislavské Staré Mesto. Mestská časť zatvorí Grassalkovichovu (Prezidentskú) záhradu, zatvorené budú aj všetky jej základné školy spolu s niektorými materskými školami.


Z námestí, ktoré navštívi Svätý Otec, budú dočasne odstránené lavičky i smetné koše. Pre TASR to uviedol staromestský miestny úrad.       

Grassalkovichova záhrada bude zatvorená od soboty (11 . 9.) do utorka (14. 9.). Pre verejnosť ju opätovne otvoria v stredu (15. 9.).       

V pondelok a utorok (13. - 14. 9.) budú zatvorené všetky základné školy v Starom Meste, žiaci budú mať riaditeľské voľno. Zatvorené ostanú aj materské školy (MŠ) pri základných školách, konkrétne MŠ Dubová, MŠ GrösslingovaaMŠ Milana Hodžu na Škarniclovej ulici. Z prevádzkových dôvodov budú zatvorené v pondelok aj ďalšie dve škôlky, MŠ Heydukova a MŠ Ferienčíkova. "Nemajú vlastnú kuchyňu ajedlo im kvôli dopravným obmedzeniam vmeste nevieme zabezpečiť," vysvetlil miestny úrad. Zvyšných 14 materských škôl bude otvorených.       

Isté zmeny sa dotknú aj námestí, ktoré navštívi pápež František. Týka sa to Rudnayovho a Rybného námestia. V rámci bezpečnostných opatrení z nich dočasne odstránia lavičky i smetné koše. Tie sa na svoje miesto vrátia vo štvrtok (16. 9.). "Lavičky budú osadzovať pracovníci Technických služieb Starého Mesta postupne, odstránenie lavičiek využijeme na ich opravy," doplnil miestny úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2021
Na omšu pápeža je v Šaštíne zaregistrovaných 30-tis. pútnikov
Na svätú omšu pápeža Františka, ktorú bude sláviť 15. septembra v Šaštíne, je zatiaľ prihlásených približne 30.000 pútnikov. Informoval o tom koordinátor prípravy pre Bratislavskú arcidiecézu Tibor Hajdu na stretnutí s novinármi.
viac
06.09.2021
Príchod pápeža bude v nedeľu sprevádzaný zvonením zvonov
V nedeľu 12. septembra o 15.30 h sa na 12 minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku, aby veriacich pozvali k modlitbe za pápeža Františka, ktorý v tom čase pricestuje na pastoračnú návštevu Slovenska.
viac
11.09.2021
KSK daruje Svätému Otcovi špeciálny kalich s paténou
Kalich s paténou daruje pápežovi Františkovi za svojich obyvateľov Košický samosprávny kraj (KSK). Tieto liturgické predmety majú symbolizovať vďačnosť za blahorečenie Anny Kolesárovej. Informovalo o tom vedenie KSK na piatkovej tlačovej konferencii.
viac
13.09.2021
Pápež: Dejiny Slovenska pozývajú, aby bolo posolstvom pokoja v srdci Európy
Slovensko sa ako krajina v srdci Európy dokázalo napriek mnohým skúškam pokojným spôsobom integrovať a odlíšiť. Jeho dejiny pozývajú k tomu, aby bolo posolstvom pokoja v srdci Európy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %