Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.10.2021 08:10

Letný turistický spoj z Popradu na Štrbské Pleso sa osvedčil. Župa ho ponechala


Ilustračný výrez plagátu


Prešovský samosprávny kraj prišiel počas leta s novinkou - letný turistickým autobusovým spojením z Popradu na Štrbské Pleso. Počas troch mesiacov prepravil kraj na linke viac ako 34-tisíc cestujúcich, vďaka čomu sa rozhodol spoj ponechať aj v ďalších mesiacoch.


Letný turistický spoj z Popradu na Štrbské Pleso, ktorý zaviedol Prešovský samosprávny kraj (PSK) ešte v polovici júla, sa osvedčil. Za tri mesiace prepravil viac ako 34-tisíc cestujúcich. Kraj sa ho tak rozhodol ponechať v prevádzke aj mimo letnej sezóny.

Od 15. júla premával špeciálny spoj na trase Poprad – Svit – Tatranská Štrba – Štrbské Pleso. Od augusta zastavil aj na zastávke v Lučivnej a Štrbe. Autobus premával každý deň, od pondelka do nedele od 7.00 hod ráno do 19.55 hod. večer. Celkovo zaviedla župa 13 spojov v rámci jedného dňa.

„Od 15. júla do 15. októbra sme prepravili z Popradu na Štrbské Pleso vyše 34 300 cestujúcich. Počas pracovného týždňa využívali spoje najmä miestni, ktorí dochádzali za prácou. A počas víkendov zas prevládali v autobusoch turisti. Keďže máme na spoj pozitívne ohlasy, rozhodli sme sa v jeho prevádzke pokračovať, avšak v pozmenenom režime. Cestovný poriadok linky je aktuálne lepšie prispôsobený potrebám obyvateľov obcí a časom odchodov náhradnej dopravy namiesto zubačky,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Turistický autobus na linke Poprad – Štrba – Štrbské Pleso odchádza z popradského nástupišťa č. 10 a župa ho zabezpečuje v dvojhodinovom intervale. V tejto súvislosti dochádza k menším koordinačným zmenám v cestovných poriadkoch liniek z Popradu do Svitu, Šuňavy, Liptovskej Tepličky, Štrby, Važca a Liptovského Mikuláša.

V prevádzke zostávajú aj naďalej spoje z Popradu na Štrbské Pleso, ktoré budú premávať cez Mengusovce a Vyšné Hágy a spoje pre obyvateľov Lučivnej a Štrby na skrátenej vetve Poprad – Štrba. Premávať budú aj dva páry spojov na linke Poprad – Štrba – Tatranská Štrba – Važec – Liptovský Mikuláš.

Aktuálne cestovné poriadky nájdu cestujúci na www.cp.sk alebo na webovej stránke dopravcu.

Autor: (ts-PSK-Lea Heilová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2016
Prvá lyžovačka bude na Štrbskom Plese už v sobotu 26. novembra
Na Štrbskom Plese v sobotu 26. novembra odštartujú lyžiarsku sezónu. Hoci to podľa počasia aktuálne vyzerá v Tatrách na jarnú lyžovačku, Tatranci ako prví ponúkajú lyžiarom testovanie snehu.
viac
03.07.2020
Medzi Prešovom a Starou Ľubovňou bude premávať mimoriadny vlakový spoj
Na trase Prešov – Plaveč – Stará Ľubovňa bude premávať mimoriadny vlakový spoj. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a krajskými organizáciami cestovného ruchu vypraví počas leta štyridsaťštyri mimoriadnych vlakových spojení na desiatich linkách.
viac
08.12.2022
Na Štrbskom Plese spustia v sobotu lyžovačku na prvých svahoch
Lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách odštartujú na Štrbskom Plese v sobotu 10. decembra.
viac
10.06.2023
Spustením člnkov na hladinu jazera symbolicky otvorili letnú sezónu
Na Štrbskom Plese opäť spustili na hladinu jazera po zimnej prestávke člnky, Tatranci tak symbolicky odštartovali novú letnú turistickú sezónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %