Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.04.2022 11:40

Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod postáv z rozprávok


Pozvánka.


Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod s postavami z rozprávok, seriálov a filmov, ktoré sa natáčali v Bojniciach a okolí. Súčasťou podujatia 30. apríla budú i aktivity pre deti a umelecký projekt Legendy ožívajú.


Informovala o tom výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horná Nitra-Bojnice Andrea Malátová.

Rozprávkové a filmové postavy na otvorení sezóny predstavia nový produkt cestovného ruchu v regióne pod názvom Po stopách rozprávok, ktorý mapuje filmy i seriály natáčané na území Bojníc, zámku či regiónu. Sprievod postáv z rozprávok Jaskyňa zlatej ruže alebo princezná Fantaghiro, O ľuďoch a čarodejníkoch, Šialene smutná princezná či Bambuľka a Safari si budú môcť návštevníci pozrieť v rámci sprievodu, ktorý začne o 13.00 h spred Bojnického zámku a presunie sa na Hurbanovo námestie.

Pred kultúrnym centrom oficiálne otvoria turistickú sezónu o 13.30 h, od 14.30 h pripravili organizátori zábavný program pre najmenších v podobe tvorivých dielní, školy tanca a fotenia s maskotmi.

Program bude pokračovať od 17.00 h umeleckým a priateľským projektom v podaní Divadelnej spoločnosti pod názvom Legendy ožívajú. Ochotníci počas deviatich zastávok na území mesta predstavia návštevníkom v rámci hraných scénok legendy z histórie zámku, mesta a regiónu.

Organizátormi podujatia sú OOCR Región Horná Nitra-Bojnice, Slovenské národné múzeum-Múzeum Bojnice, Národná zoologická záhrada Bojnice, Sokoliari Aquila z Bojníc v spolupráci s mestami Bojnice a Prievidza, Divadelnou spoločnosťou, agentúrou Rozprávkový svet a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trenčín región.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2019
Letnú turistickú sezónu v Bojniciach otvoria sprievodom i ohňovou šou
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach sa bude tento rok niesť v znamení 25. výročia sokoliarov Aquila z Bojníc. Ich vystúpenia s dravcami či ohňová šou koncom apríla tradične doplní i sprievod mestom.
viac
14.03.2022
Na Nitrianskom hrade opäť otvorili vežu katedrály i Diecézne múzeum
Nitriansky hrad sa po zimnej prestávke naplno otvorí turistom. Ako informovala nezisková organizácia Castellum, od soboty bude opäť sprístupnená veža hradnej katedrály i Diecézne múzeum.
viac
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
12.04.2023
Letná turistická sezóna na hornej Nitre bude v znamení výročí v regióne
Tohtoročná letná turistická sezóna na hornej Nitre pripomenie prostredníctvom tematických podujatí viaceré významné výročia v regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %