Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.10.2021 12:50

KSK chce súťažou Hviezdna stužková motivovať stredoškolákov k očkovaniu


Ilustračná snímka, zdroj: moja Nitra


Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil súťaž pre stredoškolákov maturitných ročníkov s cieľom povzbudiť mladých ľudí k očkovaniu proti ochoreniu COVID-19.


Víťaznou cenou v súťaži Hviezdna stužková bude maturitný večierok s populárnym interpretom, dídžejom, stand-up komikom či moderátorom, ktorých kraj zabezpečí.       

"Súťažiť možno v dvoch kategóriách - najzaočkovanejšia maturitná trieda kraja a skokan súťaže. Maturanti s najvyšším počtom zaočkovaných spolužiakov získajú Hviezdnu stužkovú, víťazná trieda v kategórii skokan spoločný výlet pre celú triedu vo vybranej destinácii v kraji," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Triedni profesori môžu maturitné triedy hlásiť prostredníctvom formulára na webstránke www.hviezdnastuzkova.sk. Zapojiť sa môžu aj triedy, v ktorej nie sú žiadni zaočkovaní – pre nich je kategória Skokan, kde získa prvenstvo trieda s najväčším percentuálnym nárastom medzi prvým a posledným prihlásením. Aktuálnu mieru zaočkovanosti môžu učitelia hlásiť prostredníctvom webu priebežne až do ukončenia súťaže 31. októbra. Do záverečného kola postúpi desať tried z celého kraja s najvyšším percentom zaočkovaných, informoval Úrad KSK. Rozhodovať bude rýchlosť, dátum aj čas nahlásenia konečného počtu očkovaných v triede.       

"Desiatka najúspešnejších tried sa stretne vo finále, kde každá trieda nahrá krátke spoločné video do jednej minúty na jednu z dvoch tém - Ako nám očkovanie proti COVID-19 zmenilo život, alebo V čom vidíme zmysel očkovania. Víťaza Hviezdnej stužkovej určí internetové hlasovanie o najkreatívnejšie video, ktoré bude spustené od 8. do 15. novembra," priblížil Trnka. Ak by víťazná trieda nemala stužkovú, alternatívou ceny bude súkromný koncert. Vyhlásenie výsledkov je naplánované na 17. novembra.       

KSK v tejto súvislosti pripomína, že do škôl môže po dohode vyslať svoju výjazdovú očkovaciu jednotku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2021
KSK pripravuje vytvorenie veľkokapacitných očkovacích centier
Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje vytvorenie veľkokapacitných očkovacích centier pre plošné očkovanie obyvateľov kraja proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že poverenie dostali z Ministerstva zdravotníctva SR.
viac
19.02.2021
Starosta R. Kusý si vie predstaviť veľké vakcinačné centrum na NFŠ
Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý si vie predstaviť, že by vakcinačné centrum v rámci hlavného mesta vzniklo v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ).
viac
04.08.2021
Veľkokapacitné očkovacie centrá zatiaľ kraj neplánuje zatvoriť
Košický samosprávny kraj (KSK) nateraz neplánuje zatvárať veľkokapacitné očkovacie centrá, ktoré tak naďalej ostávajú v prevádzke. Potvrdila to hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
21.10.2021
KSK spúšťa očkovanie treťou dávkou vakcíny proti COVID-19
Košický samosprávny kraj (KSK) začína očkovať treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Vo veľkokapacitnom krajskom očkovacom centre na Ostrovského ulici v Košiciach by ju malo v nedeľu 24. októbra dostať prvých 1100 východniarov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %