Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
11.12.2021 04:55

Kam vyhodiť bločky z nákupov?


Radíme s odpadmi


Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.


Podobne ako aj pri rolkách z toaletného papiera, alebo papierových obaloch z vajec, sa aj pri pokladničných bločkoch z nákupov často stretávame s tým, že ich ľudia vyhadzujú do zmesového komunálneho odpadu. Sú predsa vyrobené z papiera, takže prečo? Ako najčastejší dôvod sa uvádza to, že bločky (ani rolky z toaletného papiera a obaly z vajec) nie je možné recyklovať. Je to pravda, ale to im nebráni v tom, aby skončili v triedenom zbere papiera. Nebudú recyklované, ale môžu byť energeticky zhodnotené a využijú sa napríklad na výrobu tepla. Nie je to taká ideálna cesta ako recyklácia, ale je to určite lepšie, ako keby mali skončiť na skládke odpadu. Tam totiž skončia, ak ich vyhodíte do zmesového komunálneho odpadu. Ich ďalšia cesta poputuje na skládku a tam sa už nevyužijú na nič. Týka sa to okrem pokladničných bločkov aj lístkov na vlak, či MHD.

https://envipak.sk/

komunikacia@envipak.sk

Autor: (ENVI-PAK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2016
Obce a ich triedenie – predstavujeme vám mesto Prievidza
V našej novej rubrike ,,Obce a ich triedenie“ vám budeme predstavovať jednotlivé mestá a obce, ktorým nie je životné prostredie ľahostajné, a preto sa mu snažia pomôcť triedením odpadu.
viac
11.04.2017
Tak vlani triedili vo Vranove nad Topľou
V minulom roku vyzbierali vo Vranove nad Topľou 7125 ton zmiešaného komunálneho odpadu, čo je o 35 ton viac ako v roku 2015. Zároveň vytriedili aj 337 ton papiera, skla a plastov, čo je o 32 ton viac ako v roku 2015.
viac
05.06.2021
ENVI-PAK - organizácia zodpovednosti výrobcov - odpovedá na vaše otázky
Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, píšte na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
12.11.2022
Čo robiť, ak je kontajner na triedený zber plný?
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %