Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.05.2018 12:57

Jar Adely Ostrolúckej bude tentoraz patriť mladým ľudom


Ilustračný výrez plagátu


Aj umelecké pásmo účastníkov konferencie pre mladých ľudí Heuréka, ako hlavný program, bude súčasťou sobotňajšieho (19.5.) XI. ročníka podujatia Jar Adely Ostrolúckej v Ostrej Lúke v okrese Zvolen.


Akciu organizuje Obecný úrad Ostrá Lúka v spolupráci so Súkromným centrom voľného času Heuréka zo Zvolena.       

Ako sa píše na stránke obce, podujatie sa začne o 10.30 h sprístupnením tamojšieho kaštieľa a hrobky Adely Ostrolúckej. Nasledovať bude Kultúrna jar pre mladých - tvorivé dielne pre účastníkov konferencie a hostí.       

Hlavný program sa začína o 15.00 h v sále kultúrneho domu. Po jeho skončení od 17.15 h sa predstaví folklórny súbor Kokavan.       

Jar Adely Ostrolúckej sa v obci koná od roku 2004. Organizuje sa na pamiatku Ostrolúckej, priateľky Ľudovíta Štúra. Ich vzťah opisuje spisovateľ Ľudo Zúbek vo svojej knihe Jar Adely Ostrolúckej. V obci sa nachádza aj rodinná hrobka Ostrolúckych, kde je pochovaná aj Adela.    

Plagát - pozvánka tu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment
V rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ (SK PRES) sa v utorok 25. októbra v Bratislave uskutoční medzinárodná konferencia Mestá a voda, ktorá sa bude konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.
viac
04.04.2017
Veľká noc na Liptove
Sviatky jari sú tu už čoskoro a na Liptove si návštevníci môžu užiť na jednom mieste zimnú atmosféru s lyžovačkou aj tropické teplo.
viac
22.05.2017
IV. Konferencia policajných historikov
Klub policajnej histórie Lučenec, Slovenská policajno-historická spoločnosť, Mesto Lučenec, Slovenská sekcia IPA Vás pozývajú na IV. ročník Konferencie policajných historikov so zameraním na históriu bezpečnostných zložiek na území Slovenska.
viac
14.10.2022
Záujem o stavbu domov je veľký, miesta na stavanie je ale málo
V obci Ostrá Lúka v okrese Zvolen evidujú v uplynulých rokoch zvýšený záujem o stavbu rodinných domov. Dedina so známym a aktuálne aj zrekonštruovaným kaštieľom Ostrolúckych láka najmä svojimi výhľadmi do údolia rieky Hron i pokojným životom v lone prírody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %