Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.05.2017 03:03

IV. Konferencia policajných historikov


Zborník z 1. konferencie policajných historikov uviedla do života na minuloročnej konferencii rektorka APZ doc. Lucia Kurilovská a emeritný policajný prezident plk. v. v. Jozef Holdoš. Snímka zdroj: (sphs, Peter Nevolný).


Klub policajnej histórie Lučenec, Slovenská policajno-historická spoločnosť, Mesto Lučenec, Slovenská sekcia IPA Vás pozývajú na IV. ročník Konferencie policajných historikov so zameraním na históriu bezpečnostných zložiek na území Slovenska.


Konferencia sa uskutoční pod záštitou gen. JUDr. Mariana Slobodníka 25. a 26. mája 2017 v Lučenci v priestoroch Historickej budovy radnice.

Cieľom konferencie je prezentovať poznatky získané pri výskume predmetnej problematiky, ale aj osobné skúsenosti a spomienky policajných funkcionárov.

V meste Lučenec sa vďaka jeho strategickej polohe na slovensko-maďarských hraniciach  sústreďovali policajné, žandárske aj vojenské zbory. Už v období vzniku Československej republiky tu existovalo Veliteľstvo žandárskeho oddelenia, v októbri 1923 tu zriadili aj štátnu políciu v podobe Štátneho policajného úradu. Po II.svetovej vojne v Lučenci vzniklo Oblastné veliteľstvo Národnej bezpečnosti a škola ZNB 1.stupňa.

Panely konferencie sa budú venovať republikovej a regionálnej histórii bezpečnostných zložiek, osobnostiam policajnej histórie, vývoju policajných služieb a policajnej symbolike.

Konferencia je určená odbornej aj laickej verejnosti. Rokovacími jazykmi konferencie sú slovenský a český jazyk.

Viac informácií nájdete na: www.kph.ilumin.sk, www.sphs.sk        

Kontakt: sphs@sphs.sk

 

 

Autor: (sphs)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Štafetu Európskeho mesta športu si od Košíc prevezme Banská Bystrica
Trojkráľovým behom 6. januára o 15.00 h sa Košice symbolicky rozlúčia s titulom Európske mesto športu 2016. V ten istý deň prevezme titul Banská Bystrica - Európske mesto športu 2017.
viac
03.04.2017
Týždeň slovenského filmu
Týždeň slovenského filmu prinesie bratislavským divákom kolekciu minuloročných domácich titulov pohromade na jednom mieste a umožní dohnať resty, ktoré sa filmovým fanúšikom mohli vlani nazbierať.
viac
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
25.12.2017
Príďte si zabehať na jubilejný Vianočný beh do Lučenca
Mesto pozýva na jubilejný 50. ročník Vianočného behu mesta Lučenec, ktorý sa uskutoční 26. 12. 2017 od 10. hodine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %