Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.10.2020 12:25

Informujte o dopadoch COVID-19 na šport


Ilustračná snímka.


Štátny tajomník rezortu školstva, vedy, výskumu športu Ivan Husár opätovne požiadal predsedu ZMOS Branislava Trégera o súčinnosť pri získaní informácií o reálnych dopadoch COVID - 19 na šport v samospráve.


Z dôvodu nedostatočného počtu informácií zo strany miest a obcí Slovenska sa termín na ich zaslanie rezortu školstva predĺžuje do pondelka 12. októbra 2020. 

„Vzhľadom na skutočnosť, že doposiaľ nedisponujeme informáciami o dopadoch prijatých opatrení súvisiacich s ochorením COVID - 19 v oblasti straty prevádzkovateľov športových zariadení na tržbách z nájomného a vstupného, dovoľujeme si požiadať o rozposlanie jednoduchého dotazníka členským subjektov ZMOS,” uviedol štátny tajomník Ivan Husár, ktorý daľej konštatoval: „Máme záujem získať informáciu od každého vlastníka, respektíve prevádzkovateľa (organizácia zriadená vlastníkom - rozpočtová organizácia, príspevková organizácia, organizácia s vlastníckym podielom samosprávy a pod.) za všetky prevádzky (športové objekty a zariadenia) o výpadku tržieb v mesiacoch marec - jún 2020 z dôvodu uzavretia verejných športových zariadení. Uvedené údaje navrhujeme získať formou porovnania tržieb po mesiacoch za rovnaké obdobie v predchádzajúcom roku 2019.”

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v súvislosti so zberom údajov prosí o vyplnenie dotazníka tak, aby disponovalo požadovanými informáciami do 12. októbra 2020. 

Dotazník je k dispozícii TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2020
Projekty samospráv na zmiernenie dopadov pandémie sú už vyhodnotené
Rezort informatizácie, regionálneho rozvoja a inovácií vyhodnotil výzvu za viac ako 1,1 milióna eur, prostredníctvom ktorej rezort podporil 50 projektov samospráv na zmiernenie dopadov pandémie na Slovensku.
viac
09.11.2020
Samosprávy náročné úlohy pri testovaní zvládli
Slovenské mestá a obce náročné úlohy, ktoré boli potrebné pre zabezpečenie celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19, zvládli. Po druhom kole celoplošného testovania, ktoré sa realizovalo počas uplynulého víkendu to skonštatoval predseda ZMOS B. Tréger.
viac
11.06.2021
Na Slovensku je zadlžená viac ako polovica z takmer tritisíc samospráv
Štát samosprávam neuhrádza všetky náklady spojené s výkonom prenesených kompetencií .
viac
04.11.2021
ZMOS a SOŠV vidia v spolupráci užitočnosť aj spoločenský prínos
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský olympijský a športový výbor spojili sily a idú spoločne rozvíjať šport.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %