Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.10.2020 10:23

Projekty samospráv na zmiernenie dopadov pandémie sú už vyhodnotené


Ilustračná snímka.


Rezort informatizácie, regionálneho rozvoja a inovácií vyhodnotil výzvu za viac ako 1,1 milióna eur, prostredníctvom ktorej rezort podporil 50 projektov samospráv na zmiernenie dopadov pandémie na Slovensku.


Prekonávať ťažkú situáciu v boji s koronavírusom samosprávam aspoň čiastočne pomôžu peniaze vyčlenené z výzvy na zmiernenie dopadov krízy. Ministerstvo aktuálne výzvu vyhodnotilo a podporí 50 projektov.

Medzi úspešnými projektami sa nachádza napríklad úprava zdravotného strediska v okrese Topoľčany, vybudovanie mobilného hygienického centra či projekt na zmiernenie dopadov krízy v obci v okrese Gelnica. Podporené projekty sú zamerané aj na budovanie karanténnych centier, pomoc seniorom, zdravotnú osvetu či na zlepšenie kvality života ohrozených skupín obyvateľstva.

Ministerstvo informatizácie, regionálneho rozvoja a inovácií SR vyhlásilo v máji tohto roku výzvu zameranú na obce, mestá, regióny aj vyššie územné celky s cieľom podporiť malé projekty a pomôcť rozbehnúť regionálne aktivity zamerané na zmiernenie dopadov krízy. Z alokácie 1 110 178 eur mohli žiadatelia na projekt získať dotáciu od 10 000 do 50 000 eur. Výzva bola otvorená do 16. júna 2020.

Viac informácií sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
03.04.2020
ZMOS navrhuje mobilizovanie eurofondov
Združenie miest a obcí Slovenska navrhuje urýchlene mobilizovať eurofondové zdroje na zmiernenie dopadov COVID 19. Podľa názoru združenia je to jediná možnosť ako spomaliť tempo poklesu ekonomiky, rastu nezamestnanosti a podpory verejných investícií.
viac
08.10.2020
Informujte o dopadoch COVID-19 na šport
Štátny tajomník rezortu školstva, vedy, výskumu športu Ivan Husár opätovne požiadal predsedu ZMOS Branislava Trégera o súčinnosť pri získaní informácií o reálnych dopadoch COVID - 19 na šport v samospráve.
viac
24.11.2020
Týždeň otvoreného vládnutia 2020 prináša online prezentácie a workshopy
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva samosprávy – mestá, obce, samosprávne kraje - na zaujímavé a užitočné online prezentácie a workshopy, ktoré sa uskutočnia v rámci Týždňa otvoreného vládnutia 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %