Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.08.2019 08:05

Hlasujte v súťaži Kniha záhoria 2018


Kniha záhoria 2018


Záhorská knižnica Senica od 12. augusta až do 30. septembra 2019 vám ponúka možnosť oboznámiť sa s minuloročnou úrodou kníh, ktoré napísali Záhoráci, sú o Záhorí alebo o Záhorákoch.


Celkovo bolo do 11. ročníka ankety KNIHA ZÁHORIA 2018 prihlásených 34 publikácií. Novú dekádu začíname s pozmeneným priebehom súťaže: porota zložená z organizátorov nominovala zo všetkých prihlásených kníh 12 a tie posunula do hlasovania o Vašu priazeň. Posolstvo je dané: ak kniha Záhoria, tak kniha kvalitná a týkajúca sa Záhoria.

Nemáme dôvod tajiť, kto sa na výbere nominovaných kníh podieľal. Za Záhorskú knižnicu Senica vyberali riaditeľka Silvia Sameková a metodička Andrea Sadloňová, za Záhorskú galériu Jána Mudrocha Senica zástupkyňa riaditeľa Alžbeta Pullmanová, za Záhorské múzeum Skalica riaditeľka Viera Drahošová spolu so svojím zástupcom Petrom Michalovičom a za Mestské centrum kultúry Malacky jeho riaditeľka Jana Zetková. Vďaka rôznorodému zastúpeniu organizátorov nebol výber jednostranný, naopak, každý zo zúčastnených vniesol do výberu svoj pohľad a prispel podnetnými informáciami a názormi.

Po zjednotení sa poroty na 12 knihách nastali pre nás hektické chvíle. Bolo by jednoduchšie ponúknuť len ich zoznam a požiadať o hlasovanie. Chceli sme viac. Kontaktovali sme autorov, vydavateľov, telefonovali desiatky minút, písali maily. Pýtali sme sa a zapisovali si cenné informácie a čriepky, ktoré vedia len tí, čo pri zrode daných kníh stáli. Výsledkom sú pútavé charakteristiky jednotlivých nominovaných kníh. Veríme, že vzbudia váš záujem.

Druhou zmenou v súťaži je vystavenie nominovaných kníh počas celej doby hlasovania od 12. augusta do 30. septembra 2019 súbežne v 3 knižniciach: v Záhorskej knižnici v Senici, v Mestskej knižnici v Skalici a Mestskom centre kultúry - Knižnici v Malackách. Veľké poďakovanie patrí samotným autorom a vydavateľstvám, vďaka ktorým sme chýbajúce výtlačky získali. Publikácie, ktoré sa do užšieho výberu nedostali, sprístupníme v jednotlivých knižniciach postupne:

- v Záhorskej knižnici v Senici od 12. do 31. augusta 2019,

- v Mestskej knižnici v Skalici od 1. do 13. septembra 2019,

- v Mestskom centre kultúry - Knižnici v Malackách od 16. do 30. septembra 2019. 

Milí priatelia, knihy sme pripravili pre vás - prezrite si ich, listujte a začítajte sa. Nech vyberiete ako Knihu Záhoria 2018 ktorýkoľvek z nominovaných titulov, vieme, že ocenenie bude v správnych rukách.

Informácie o hlasovaní

Hlasujúcich prosíme o odovzdanie hlasu výberom jednej z dvoch možností:

1. Na webe www.zahorskakniznica.eu kliknutím na Kniha Záhoria 2018. Odkazy na hlasovanie sú zverejnené aj na weboch: www.senica.sk, www.skalica.sk, www.holic.sk www.mestosastinstraze.sk.

Pri sčítavaní hlasov bude z jednej IP adresy započítaný len prvý hlas.

2. Prostredníctvom hlasovacieho lístka, ktorý hlasujúci vyplní a odovzdá v Záhorskej knižnici v Senici, v Mestskej knižnici v Skalici alebo v Mestskom centre kultúry - Knižnici v Malackách.

 

Autor: Silvia Sameková, Záhorská knižnica Senica


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2018
Hľadá sa kniha roka PSK 2017
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v spolupráci s regionálnymi knižnicami finišuje so súťažou Kniha roka PSK 2017. Tituly, ktoré boli vydané v minulom roku a sú späté s regiónom, je možné nominovať do konca januára.
viac
25.10.2018
V Senici vyhlásili výsledky 10. ročníka ankety Kniha Záhoria
V Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici vyhlásili v stredu výsledky jubilejného 10. ročníka čitateľskej ankety Kniha Záhoria. O ocenenie sa uchádzalo 55 kníh z produkcie roku 2017, ktorým čitatelia prideľovali hlasy vo verejných knižniciach regiónu a na internete.
viac
13.04.2021
Verejnosť môže do konca apríla hlasovať v súťaži Kniha Záhoria
Už 12. ročník súťaže Kniha Záhoria vyhlásili organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja Záhorská knižnica, Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici, Záhorské múzeum v Skalici a Mestské centrum kultúry Malacky. Informovala o tom Záhorská knižnica na webovej stránke.
viac
29.12.2021
TTSK do budovy Záhorskej knižnice v Senici zatiaľ investoval 100 000 eur
Na Záhorskej knižnici v Senici dokončil jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) obnovu fasády. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %