Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
19.07.2024 02:05

Historické a retro kočíky s retro-piknikom a výtvarníci v uliciach mesta


Ilustračný výrez plagátu


Trenčianske Teplice, obľúbená destinácia cestovného ruchu, sa pripravujú na IV. ročník jedinečnej prehliadky retro a historických kočíkov. Toto podujatie, ktoré sa uskutoční v sobotu 20. júla 2024, prináša tento rok novinku v podobe popoludňajšieho retro-pikniku v Kúpeľnom parku.


Autorkou myšlienky je Svatava Torvényiová, vášnivá zberateľka a obyvateľka Trenčianskych Teplíc, ktorá vlastní zbierku 25 kočíkov. "V Českej republike je to v mnohých mestách pekná tradícia. Napadlo mi, že naše kúpeľné mestečko je ako stvorené na takéto podujatie," vysvetľuje pani Svatava.

Primátorka Trenčianskych Teplíc, Zuzana Frajková Ďurmeková, vyjadrila svoje nadšenie z podujatia: "Ku koloritu nášho kúpeľného mesta patrili vždy krásne odeté dámy či džentlmeni. Tento rok sme pridali aj novinku - po oficiálnej časti registrácie a otvorenia promenády sa presúvame do Kúpeľného parku, kde nás čaká retro-piknik a príjemné popoludnie medzi priateľmi."

Program začína registráciou účastníkov, po ktorej nasleduje oficiálne otvorenie o 14:00 na Kúpeľnom námestí. Návštevníci môžu očakávať promenádu centrom mesta, hudobné vystúpenia MIX KVARTETU, Petra "AMSTRONGA" Ondriu a zábavu s ROBOM KAIZEROM.

Vyvrcholením podujatia bude vyhodnotenie troch súťažných kategórií o 17:00:

1. Kočíkujúci z najväčšej diaľky

2. Najstarší kočík

3. Cena organizátorov – najštýlovejší kočíkujúci

Súčasťou rovnakého víkendu bude aj ďalší ročník plenéru s názvom Výtvarníci v uliciach mesta. Ak stretnete cez víkend umelcov a umelkyne tvoriť svoje diela so štetcom alebo dlátom na drevo v uliciach nášho mesta - nebude to náhoda! Od piatka bude prebiehať VI. ročník umeleckého stretnutia, ktoré s podporou mesta a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trenčianske Teplice usporadúvame na počesť majstra Jána Šandoru, ktorý žil a tvoril svoje unikátne diela práve v našom meste. Tento ročník svojou účasťou podporí 12 autorov. Vyvrcholením 4-dňového plenéra bude slávnostná vernisáž v Domove speváckeho zboru slovenských učiteľov v nedeľu 21.7.2024 o 15:00 hod., kde budú predstavené jednotlivé diela. Tie budú po vernisáži presunuté do čitárne Mestskej knižnice v Trenčianskych Tepliciach, ktorá sídli na prízemí BD NARCIS.

Obe podujatia sa konajú pod záštitou primátorky mesta a každoročne prinášajú príjemné popoludnie pre miestnych obyvateľov i návštevníkov, spájajúc históriu, umenie s modernou zábavou v malebnom prostredí Trenčianskych Teplíc. Je to ideálna príležitosť pre rodiny, milovníkov histórie a všetkých, ktorí chcú zažiť atmosféru minulých čias v krásnom kúpeľnom meste.

Autor: (ts-mesto Trenčianske Teplice, Barbora Zajačková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Kúpeľné mestečko Trenčianske Teplice vyhlásilo vojnu reklamnému smogu
Z ulíc zmizne počas mája a júna niekoľko desiatok reklamných billboardov a pútačov.
viac
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
25.11.2017
Projekt „Kúpele v regióne“ štartuje svoj 6. ročník
Obyvatelia miest a obcí zapojených do projektu „Kúpele v regióne“ budú môcť už čoskoro využívať atraktívne zľavy na produkty Kúpeľov Trenčianske Teplice. 6. ročník akcie potrvá od 1. do 20. decembra 2017 a od 2. januára do 28. februára 2018.
viac
04.03.2021
Trenčianske Teplice sú ďalšou samosprávou využívajúcou aplikáciu SOM
Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice je ďalšou z takmer 40 slovenských samospráv, ktoré začali využívať mobilnú aplikáciu Správy o meste (SOM). Oficiálne ju spustili v pondelok (1. 3.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %