Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.04.2022 12:50

Grantový program Opora prijíma žiadosti do 2. mája 2022  


Ilustračná snímka


Nadácia SPP vyhlásila grantový program Opora. Podporuje projekty, ktoré vychádzajú z aktuálnych potrieb ľudí, ktorí sú znevýhodnení, podporujú ich spoluúčasť na zmenách, ktoré majú smerovať k zvýšeniu kvality ich života a k aktivizácii ich potenciálu. 


Zámerom je podporiť organizácie a inštitúcie poskytujúce sociálne služby v tom, aby uľahčili ľuďom so znevýhodnením ich plnohodnotné zapojenie sa do spoločnosti.

Za jeden z efektívnych nástrojov na dosiahnutie sociálneho začleňovania znevýhodnených skupín považujeme tvorbu a realizáciu Individuálnych plánov rozvoja. V programe OPORA je podpora určená všetkým poskytovateľom sociálnych služieb, organizáciám aj inštitúciám venujúcim sa ľuďom so špeciálnymi potrebami, ktorí sa rozhodli plánovať svoje služby podľa osobných cieľov, potrieb a schopností svojich klientov.

Pod znevýhodnenými skupinami obyvateľstva rozumieme: telesne, mentálne alebo zmyslovo znevýhodnených ľudí, opustené alebo inak ohrozené deti a mládež, týrané ženy, opustených starších ľudí, ľudí bez domova atď. Našim zámerom je podporiť tvorbu a realizáciu individuálnych plánov rozvoja osobnosti klientov v zariadeniach sociálnej starostlivosti a prispieť tak k zvyšovaniu kvality života konkrétnych ľudí so špeciálnymi potrebami.

Celková suma určená na prerozdelenie v tomto kole je 60 000 €. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 1 500 €. Jeden žiadateľ môže predložiť maximálne 1 projekt. 

Žiadosti sa podávajú prostredníctvom registračného formulára TU. Uzávierka prijímania žiadostí je 2. mája 2022 o 23:59. Podmienky grantového programu Opora 2022 nájdete TU.

 

Autor: Zdroj: Nadácia SPP, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2021
Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.
viac
12.10.2021
Partner ZMOS: grantový program Nadácie VÚB pre Životné prostredie
Nadácia VÚB púšťa 2. ročník grantového programu Nadácie VÚB pre Životné prostredie.
viac
17.12.2021
Nová iniciatíva Sadíme budúcnosť spúšťa prvé kolo na získanie grantov
Nový program nadácie Ekopolis ponúka pokrytie nákladov na výsadbu, starostlivosť o stromy, odborný dohľad a zafinancuje i potrebný materiál, náradie alebo dopravu.
viac
19.05.2022
Projekty zviditeľňujúce život v obciach a mestách môžu získať grant Nadácie ZSE
Projekty zviditeľňujúce a rozvíjajúce kultúrny, športový a komunitný život v obciach a mestách sa môžu uchádzať o grant. Nadácia Západoslovenskej energetiky (ZSE) vyhlásila šiesty ročník grantového programu Rozprúdime regióny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %