Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
03.09.2020 09:15

Filmy nominované do súťaže Slnko v sieti sú dostupné online


Banner.


Filmy nominované do národnej filmovej súťaže Slnko v sieti sú do 20. septembra k dispozícii online. Víťazné tituly by mali byť vyhlásené budúcu stredu (9. 9.). Informovala o tom PR manažérka DAFilms.sk Alexandra Gojdičová.


„Diváci mali sťažený prístup k filmom a náš online program im poskytuje dobrú príležitosť filmy vidieť, aj keď ich v kine nezachytili, urobiť si vlastný názor a nahliadnuť na celoročnú tvorbu komplexne,“ ozrejmila projektová manažérka DAFilms.sk Dorota Zacharová.      

Odborná porota bude hodnotiť filmy v 16 kategóriách. V rámci najsledovanejšej kategórie Najlepší film sú podľa Gojdičovej nominované tri filmové tituly. Film Nech je svetlo od Marka Škopa opisuje príbeh otca, ktorý sa snaží zachrániť syna z vplyvu extrémne pravicových brancov. Druhým je triler Amnestie z dielne režiséra Jonáša Karáska a zaoberá sa najväčšou väzenskou vzburou v Československu. Tretím hodnoteným by mal byť film z dielne scenáristu Juraja Slauku Punk je hned, ktorý opisuje punkovú subkultúru.      

„V online predpremiére bude na divákov čakať animácia Michaely Mihályiovej a Davida Štumpfa o neobvyklom milostnom trojuholníku s veľavravným názvom Sh*t happens,“ povedala Gojdičová s tým, že všetky nominované filmy sú do 20. septembra dostupné online.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2016
Chopok na kolesách
Liptáci pod Chopkom privítajú babie leto na bicykloch, tak ako sa patrí. Bajkovačka v Jasnej 3. 9. 2016 je výborný program pre rodiny s deťmi, horských cyklonadšencov aj profi jazdcov.
viac
27.09.2016
Žilina bude hostiť jazzových hudobníkov z celého sveta
Žilina International Jazz Contest je jedinečná medzinárodná džezová súťaž, ktorá priláka do Žiliny mladých hudobníkov z celého sveta. Finále druhého ročníka súťaže sa uskutoční v dňoch 27. a 28. septembra 2016 v sále žilinského konzervatória, kde sa predstavia jej 4 finalisti.
viac
19.06.2020
Odovzdávanie národných filmových cien Slnko v sieti bude 9. septembra
Slávnostné odovzdávanie národných filmových cien Slnko v sieti sa uskutoční v stredu 9. septembra v priestoroch bratislavskej Starej tržnice. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke. Informoval o tom Radomír Brhlík z PR Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA).
viac
15.08.2020
Slnko v sieti spustilo divácke hlasovanie
Národné filmové ocenenie Slnko v sieti za rok 2019 spozná o necelý mesiac svojich víťazov. O laureátovi Diváckej ceny rozhodne verejnosť, ktorá môže od piatka hlasovať za svoj obľúbený film. Za organizátorov o tom informoval Radomír Brhlík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %