Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
15.08.2020 02:35

Slnko v sieti spustilo divácke hlasovanie


Banner.


Národné filmové ocenenie Slnko v sieti za rok 2019 spozná o necelý mesiac svojich víťazov. O laureátovi Diváckej ceny rozhodne verejnosť, ktorá môže od piatka hlasovať za svoj obľúbený film. Za organizátorov o tom informoval Radomír Brhlík.


Jubilejný 10. ročník Slnka v sieti sa bude niesť v duchu osláv filmu a umenia. O ocenenie za minulý rok sa uchádzali hrané, dokumentárne a animované snímky. Do druhého kola hlasovania posunuli akademici 14 z nich. Laureátov filmových cien vyhlásia v stredu 9. septembra v bratislavskej Starej tržnici. Program odvysiela RTVS o 20.30 h v priamom prenose na Jednotke.

Počas galavečera odovzdajú aj ocenenie Slnko v sieti za Výnimočný prínos slovenskej kinematografii a Divácku cenu, o ktorej v online hlasovaní rozhodne verejnosť. Ašpiruje na ňu 24 filmov, ktoré vznikli v slovenskej produkcii alebo koprodukcii a vlani ich uviedli v kinách. „Každý hlasujúci môže spomedzi nich vybrať jeden, ktorý považuje za najlepší a vo formulári na webovej stránke Slnka v sieti mu udeliť svoj hlas,” vysvetlil Brhlík k hlasovaniu, ktoré potrvá do 3. septembra.

V minulosti odovzdávala Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) ocenenia najlepším filmom a filmárom raz za dva roky, piaty rok ich udeľuje každoročne. Nominácie v jednotlivých kategóriách vyhlásila akadémia 26. februára. Galavečer sa mal pôvodne konať 17. apríla. Tento dátum musel byť v súvislosti s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu a ochoreniu COVID-19 z preventívnych dôvodov presunutý na september. „Pevne verím, že sa nám i napriek striktným bezpečnostným pravidlám obmedzujúcim počet ľudí v hľadisku podarí divákom pri televíznych obrazovkách priniesť výnimočný zážitok z odovzdávania filmových cien,” uviedla Wanda Adamík Hrycová, prezidentka SFTA.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.03.2020
Je to v mojich rukách
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyhlasuje 25. ročník medzinárodnej súťaže umeleckej tvorivosti - Zelený svet.
viac
19.06.2020
Odovzdávanie národných filmových cien Slnko v sieti bude 9. septembra
Slávnostné odovzdávanie národných filmových cien Slnko v sieti sa uskutoční v stredu 9. septembra v priestoroch bratislavskej Starej tržnice. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke. Informoval o tom Radomír Brhlík z PR Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA).
viac
12.08.2020
Navrhnite osobnosti na Ocenenia bratislavskej župy 2020
Bratislavský samosprávny kraj otvára možnosť navrhnúť výnimočné osobnosti na získanie Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji. Uzávierka návrhov na kandidátov je 30. septembra.
viac
03.09.2020
Filmy nominované do súťaže Slnko v sieti sú dostupné online
Filmy nominované do národnej filmovej súťaže Slnko v sieti sú do 20. septembra k dispozícii online. Víťazné tituly by mali byť vyhlásené budúcu stredu (9. 9.). Informovala o tom PR manažérka DAFilms.sk Alexandra Gojdičová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %