Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
31.05.2023 11:40

Ferraty na Skalke budú pre verejnosť otvorené od začiatku júna


Snímka zdroj: (Via ferrata Skalka).


Via ferraty na Skalke pri Kremnici budú pre verejnosť opätovne otvorené od 1. júna. Začiatku letnej sezóny predchádzala periodická ročná prehliadka Via ferratového sveta aj ferratových trás na hrebeni Kremnických vrchov.


Uviedla to riaditeľka Kultúrneho a informačného centra mesta Kremnica Zuzana Tileschová.

"Vykonané boli nutné opravy, doplnenia, výmeny poškodených častí, tmelenie a spevnenie kotiev. Zhotoviteľ tiež zabezpečil jednoduchšie činnosti v rámci údržby ako nátery, ošetrenie drevených častí či vyčistenie chodníkov od popadaných stromov," priblížila Tileschová. Ako dodala, v tomto roku na Skalke plánujú skvalitniť aj turistickú infraštruktúru vrátane parkovísk či značenia atrakcií.

Ferraty na Skalke začalo mesto Kremnica budovať v roku 2017, prvé trasy vznikli na hrebeni Kremnických vrchov. V roku 2019 tu pribudol aj približne 80 metrov dlhý visutý most. V roku 2020 samospráva otvorila druhú lokalitu s názvom Via ferratový svet, ktorej súčasťou je okrem viacerých ferratových trás aj presklená vyhliadková lávka. Samospráva pripomína, že povinnou výbavou pre vstup na ferraty je ferratový set, požičať si ho je možné i priamo na Skalke.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2021
Via ferraty na Skalke otvoria opäť v sobotu
Via ferraty na Skalke v blízkosti mesta Kremnica budú po zimnej uzávere opäť otvorené v sobotu (5. 6.). Niekoľkodňová revízia priniesla i úpravy ferratových trás s cieľom zvýšiť bezpečnosť návštevníkov. Najťažšie trasy tak budú určené už len pre skúsených lezcov.
viac
31.05.2022
Via ferraty na Skalke budú pre návštevníkov prístupné od začiatku júna
Via ferraty na Skalke pri meste Kremnica budú po zimnej uzávere od stredy (1. 6.) opäť prístupné pre návštevníkov. Začiatku letnej sezóny predchádzala kontrola via ferratových trás i cvičenia horských záchranárov. Na oficiálnej stránke o tom informuje mesto Kremnica.
viac
16.02.2023
Na Skalke pri Kremnici pripravili pre lezcov 30 metrov vysoký ľadopád
Na Skalke pri Kremnici vytvorili pre ľadolezcov aj tento rok ľadopád. Ľadová lezecká stena je vysoká približne 30 metrov a samospráva ju v spolupráci s horskými záchranármi pripravovala dva týždne. Uviedla to koordinátorka propagácie mesta Kremnica Kvetoslava Hovoričová Fajčíková.
viac
27.04.2023
Turistickú sezónu v SNM-Múzeu Bojnice otvorí podujatie Strašidelný zámok
Hlavnú turistickú sezónu v Slovenskom národnom múzeu (SNM) - Múzeu Bojnice otvorí už tento týždeň Strašidelný zámok. Premiérový ročník podujatia ponesie podtitul 1888 a reflektovať bude práve na tento rok, keď započala prestavba hradu na romantický zámok i zhoreli strechy domov na námestí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %