Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.05.2023 10:35

Dobrovoľníci vysadili tisícky stromčekov v mestských lesoch


Ilustračná snímka: (tasr).


Pre obnovu lesa zorganizovali Lesy mesta Spišská Belá nedávno dobrovoľnícku akciu pod názvom Zasaď si svoj strom.


Do deviateho ročníka sa aktívne zapojilo 100 účastníkov, ktorí v lokalite Čierna dolina vysadili celkovo 3200 stromčekov. Informovala o tom Paula Grivalská z tamojšieho mestského úradu.

V druhovom zložení výsadby bola jedľa, smrek a brest. Okrem miestnych obyvateľov sadili stromčeky aj dobrovoľníci z Tatranskej Kotliny, Kežmarku či žiaci základnej školy M. R. Štefánika v Spišskej Belej a zo Spojenej základnej školy v neďalekom Lendaku. "Počas uplynulých ročníkov podujatia Zasaď si svoj strom bolo spolu v mestských lesoch vysadených už viac ako 15.500 stromčekov," upozornila Grivalská.

Pracovníci mestských lesov tento rok vysadili už viac ako 290.000 stromčekov. Išlo najmä buk, jedľu, smrek, ale aj smrekovec, jelšu či brest, nechýbala ani borovica, lipa, javor a breza. Okrem nových kalamitných plôch sa zalesnili aj staršie plochy, kde vysadené stromčeky z rôznych príčin odumreli. "Sadenice sa vysádzali tiež na plochách tzv. podsadby a zalesnili sa aj nevyužité pasienky," uzavrela Grivalská.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2018
Cyklistická skupina vyčistila od odpadkov okolie cyklotrasy
Členovia cyklistickej skupiny MTBikers zo Spišskej Belej sa aj tento rok rozhodli pomôcť prírode v okolí mesta. Nedávno sa opätovne zišli, aby vyčistili prostredie od odpadkov.
viac
10.10.2022
Majitelia domov si v záhrade môžu vysadiť ovocné stromy, platí ich mesto
Majitelia rodinných domov v Brezne sa do 19. októbra môžu zapojiť do výzvy Strom do domu a vysadiť si tak v záhrade ovocný stromček, na ktorý plnou sumou prispeje mesto. Informovala o tom samospráva na svojej webstránke.
viac
22.11.2022
V hokejbalovej hale pribudla tribúna aj stroj na úpravu ľadu
V hokejbalovej hale v Spišskej Belej pribudla tribúna a tiež stroj na úpravu ľadovej plochy.
viac
10.04.2024
V mestských lesoch tento rok vysadia 100-tis. nových stromčekov
V lesoch mesta Spišská Nová Ves plánujú v tomto roku vysadiť takmer 100.000 nových stromčekov. Lesníci o tom informovali na sociálnej sieti s tým, že pri výsadbe budú prevažovať buk a jedľa, v menšom množstve vysadia smrekovec, javor, smrek a jaseň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %